Kinderen beperken carrière aan Zuidas

Martijn Hemminga Op 26 november 2010
Gem. leestijd 2 min 2205x gelezen
Deel dit artikel:

Kinderen beperken carrière aan Amsterdamse Zuidas60% van de werknemers werkzaam aan de Amsterdamse Zuidas zegt dat het krijgen van kinderen een serieuze beperkende stap is in de carrière. Meer dan 45% van de werkgevers noemt zwangerschap een career limiting move. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd verricht bij de lancering van het boek ‘Zo Zuidas’.

Anoniem stemmen

Op 25 november verscheen het boek ‘Zo Zuidas’ van de hand van een drietal anonieme jonge vrouwen die werken bij aan de Amsterdamse Zuidas. Naar aanleiding van het verschijnen van het boek organiseerde uitgeverij Pearson een live opinieonderzoek tijdens de boeklancering. De ruim 100 aanwezige advocaten, bankiers en consultants gaven hun mening over hun arbeidsomstandigheden, ze konden hun stem uitbrengen over een dertigtal stellingen over werken aan de Zuidas door middel van anonieme stemkastjes. Opvallend aan de bijeenkomst was verder dat er nauwelijks respondenten waren die hun stemgedrag in alle openheid wilden toelichten. Voor non-conformisme is blijkbaar weinig plaats aan de Zuidas. Blijkbaar hechten de auteurs van Zo Zuidas niet voor niets zo aan hun anonimiteit.

Openheid over bedrijfsculturen

Jort Kelder, die het opinieonderzoek presenteerde, vindt het belangrijk dat er meer openheid komt over de bedrijfscultuur bij de grote kantoren. “Op dit moment heerst er een zweem van geheimzinnigheid rond het werken bij de grote, vaak Angelsaksische kantoren op de Zuidas. Het is goed dat nieuwe werknemers weten hoe het er aan de Zuidas aan toegaat.”

Het boek Zo Zuidas

Drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankenwereld doen in Zo Zuidas een boekje open over de bekendste kantoorspeeltuin van Nederland: de Amsterdamse Zuidas. De Zoza’s – zoals de anonieme auteurs zich noemen – delen hun ervaringen met sollicitatie-gesprekken, de strikte kantoorhiërarchie en de onontkoombare netwerkborrels en zaken-reizen. Je leest over de worsteling om de balans tussen werk en privé te vinden, relaties op de werkvloer, uren schrijven en de sporen die de crisis op de Zuidas achterlaat. De dames geven tips over je kledingkeuze en promotiestrategie: beide onmisbaar als je hogerop wilt komen aan de Zuidas. De Zoza’s zijn ook bekend van hun blog ZoZuidas.blogspot.com en een wekelijkse column in dagblad De Pers.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners