Landmacht en UMC/WKZ SJP winnaars

Martijn Hemminga Op 19 mei 2010
Gem. leestijd 2 min 3990x gelezen
Deel dit artikel:

Vanavond zijn voor de 25e maal de prijzen voor creatieve arbeidsmarktcommunicatie uitgereikt, de SJP Magneten. Na de industriele locaties van de afgelopen jaren was dit keer het chique theater van de Philharmonie in Haarlem aan de beurt. Grote winnaars zijn: De Landmacht en UMC Utrecht/WKZ.

Geen Gouden Magneet
In totaal werden er 12 magneten uitgereikt waarvan er 5 naar Publicis/Maximum gingen voor de Landmacht en onderdelen ervan. UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis wonnen gezamenlijk 3 magneten. De jury was streng vertelde scheidend voorzitter van de SJP Onno Gout in zijn openingswoord. Hierdoor zijn er ook geen gouden magneten uitgereikt.

De 12 winnaars van Magneten zijn:

Print, Advertentie los

 • Magneet: De beste van de beste (Korps Commandotroepen): Publicis/Maximum

Commercials: Televisie- en bioscoopreclame

 • Magneet: Elfsteden (Korps Commandotroepen): Publicis/Maximum

Indoor & Outdoor overig

 • Magneet: Unox Nieuwjaarsduik (Koninklijke Landmacht): Publicis/Maximum/Being There

Online
Campagne-/actiesites

 • Magneet: The Dutch Guy (Imtech): De PersoneelZaak

 • Magneet: Wordt vervolgd (Openbaar Ministerie): ACA Communicatie

Online campagnes

 • Magneet: Pollvertising (Koninklijke Landmacht): Publicis/Maximum

Online overige

 • Magneet: Doktertje spelen (UMC Utrecht): Steam

Geïntegreerde campagnes

 • Magneet: Kanjers van het WKZ ( Wilhelmina Kinderziekenhuis/UMC Utrecht): Steam

Effectiviteit

 • Magneet: De verantwoordelijkheid van Defensie (Ministerie van Defensie): De PersoneelZaak

Doelgroepcommunicatie

 • Magneet: Kanjers WKZ ( Wilhelmina Kinderziekenhuis): Steam
 • Magneet: Hechten (Koninklijke Landmacht): Publicis/Maximum

Jong talent
Categorie Jong Talent had maar liefst 63 inzendingen, wat een record is. Hiervan zijn er uiteindelijk 9 genomineerd. Eveline Laros en Charlotte de Ruijter van Junior Academie wonnen de jong talent prijsvraag met de campagne: Ware jongensdroom.

Publiekprijs Magneet
Geen professionele vakjury, maar gewonen mensen werden gevraagd wat zij de beste campagne vonden. De publieksprijs is gewonnen door: Streetvoicecasting van arbeidsmarktcommunicatiebureau Co Unlimited voor werving van een tijdelijke telefoniste.

Mager inzendingen jaar door crisis
De Stichting Jaarprijzen Personeelscommunicatie (SJP) had 25 inzendingen voor de 25e Magneet-uitreiking genomineerd. Dit waren er er minder dan het voorgaande jaar als gevolg van de economische crisis. Onno Gout heeft afscheid genomen als voorzitter van de SJP en wordt opgevolgd door Hans Kroon van Steam.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners