LDC overgenomen door Zweedse Vitec Software Group

De Zweedse Vitec Software Group AB breidt verder uit in Nederland met de overname van LDC uit Leeuwarden. Het laatste bedrijf ziet dit als een goede kans om verder te groeien.

Peter Boerman Op 25 januari 2024
Gem. leestijd 2 min 76x gelezen
Deel dit artikel:
LDC overgenomen door Zweedse Vitec Software Group

Vitec Software Group AB, een Zweeds bedrijf genoteerd aan Nasdaq Stockholm, heeft haar positie in de zogenoemde Vertical Market Software-sector verder versterkt door de volledige overname van het Nederlandse LDC I-Talent Solutions B.V, dat software ontwikkelt en levert voor professionele gebruikers op het gebied van carrière- en loopbaanmanagement, re-integratie en verzuim. Deze overname markeert de vijfde expansiestap van Vitec in Nederland.

De overname van LDC betreft de vijfde expansiestap van Vitec in Nederland.

Met online platforms als TrjcT en AD Assist ondersteunt LDC momenteel arbeidsmobiliteit in Nederland. De platforms kenmerken zich door een breed scala aan online gevalideerde vragenlijsten, gecombineerd met actuele arbeidsmarktdata, zoals beroepen, vacatures, opleidingen en cursussen. Olle Backman, CEO van Vitec Software Group, benadrukt het belang van deze overname. ‘LDC vervult een belangrijke maatschappelijke rol in Nederland. De geavanceerde online tools en assessments zijn een waardevolle ondersteuning voor professionals in de begeleiding van medewerkers, kandidaten en studenten bij re-integratie-, carrière- en studiekeuzes.’

Sinds 1990

LDC is volgens hem ‘een winstgevend en goed geleid bedrijf dat uitstekend past binnen ons businessmodel en onze bedrijfscultuur.’ LDC is oorspronkelijk in 1990 opgericht op initiatief van de Nederlandse overheid, maar inmiddels al decennialang in private handen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leeuwarden. CEO Maurice Vermunt: ‘We waren op zoek naar een partij die onze visie deelt en keuzes maakt vanuit een langetermijnperspectief. Vitec is voor mij de juiste keuze om LDC verder te ontwikkelen in het belang van onze klanten, medewerkers en andere belanghebbenden, nu en in de toekomst.’

‘We waren op zoek naar een partij die onze visie deelt en keuzes maakt vanuit een langetermijnperspectief.’

Met deze strategische overname bevestigt Vitec de ambitie om haar invloed in de Europese softwaremarkt verder uit te breiden en te versterken. Eerdere overnames van Vitec in Nederland betroffen onder meer Picturae ICT (nu: Vitec Memorix), Vabi, leverancier van software voor energieprestatie, energie-advies en gebouwsimulatie, en SaaS Energie Management Sofware (EMS)-leverancier Enova uit Capelle a/d IJssel.

Foto: de officiële overdracht, met links: Maurice Vermunt.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners