Leuke vacature van DDBgroup, online niet hun ding

Bas van de Haterd Op 14 augustus 2014
Gem. leestijd 2 min 100x gelezen
Deel dit artikel:

c893d2ce-206a-11e4-903a-12313d318c38-large

Het voordeel van een creatief bureau dat voor zichzelf werkt. Geen klanten die een gaaf concept afkeuren. Deze vacature is dus precies wat ik van een bureau zou verwachten. Top.

De site

Ik weet niet precies waar deze vacature stond, ik zag hem op Linkedin, het lijkt print. Dus ik tik de URL in. Helaas geen enkele verwijzing naar de vacature of zelfs direct naar vacatures.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 16.46.47

Complete chaos zou ik het bijna willen noemen. Geen enkel conversie gerelateerd iets. Geen landingspagina, niets.

Goed, dus zelf zoeken, want nu ben ik wel benieuwd hoe het dan verder gaat. Bij de ‘over ons’ en ‘vacatures’ kom ik de ‘Trafficker (M/V) tegen. Dat zal wel dezelfde vacature zijn, hoewel de titel van de advertentie en die op de site niet overeen komt.

Daar kom ik dan de volgende tekst tegen…

Schermafbeelding 2014-08-12 om 16.50.57

Dat is toch een heel andere ervaring. Natuurlijk moet men duidelijk en uitgebreid beschrijven wat ze verwachten. Toch is het een stuk minder. Punten van aandacht:

  • De opmaak is niet mooi. De bullet points springen niet in en de tekst begint onder de punt. Dat is slordig. Zo mooi als je een tekst opmaakt in print, zo weinig aandacht voor online.
  • Een hele reeks eisen (ik tel 12 bulletpoints) en slechts 4 ‘wij bieden’. Waarvan twee nog ‘tegen een kleine vergoeding’.

Dan naar de ‘klik hier’ om te solliciteren.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 16.53.32Een duidelijk externe partij. Is het Vonq of Adver? Maakt niet uit. Standaard stock foto, open veld, akkoord gaan met controle bij FAD (wat dat ook moge zijn) en ik moet mijn CV beschikbaar stellen voor de opdrachtgever? Huh? ik was toch aan het solliciteren bij het bureau zelf? Erg slordig dus.

Conclusie

DDB Tribal: ze maken hele mooie offline advertenties, maar van online hebben ze echt nog steeds geen kaas gegeten.

Wil je weten hoe een goede sollicitatie-ervaring eruit ziet? Hoe dit kan bijdragen bij het verwerken van heel veel sollicitanten (zoals de 220.000 die A.S. Watson (Kruidvat) onder ander heeft of juist het vinden van die ene techneut die iedereen zoekt (zoals Enexis)? Of hoe je met goede online technologie tonnen kan besparen via nieuwe vormen van assesments zoals Arvato? Kom dan 7 oktober naar Digitaal-Werven

Je kan natuurlijk ook een van de rapporten of white papers van Digitaal-Werven gratis downloaden

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners