Londen is populairste stad om te werken

Martijn Hemminga Op 27 juli 2012
Gem. leestijd 2 min 2885x gelezen
Deel dit artikel:
Londen is populairste stad om te werken

Londen is populairste stad om te werkenNiet alleen olympische sporters zijn graag in Londen; de Engelse hoofdstad is voor derde keer op rij de populairste stad ter wereld om te werken. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, het grootste internationale onderzoek naar mobiliteit op de arbeidsmarkt. New york en Barcelona staan op een gedeelde tweede plaats.

Top 10 wereldwijd

In de top 10 Wereldwijd zien we na Londen en New York Singapore staan. Naast Londen, staan de Europese steden Parijs en Berlijn ook in de internationale top 10. Amsterdam staat op de 23e plaats van meest populaire steden ter wereld. Daarmee is onze hoofdstad 6 plaatsen gedaald ten opzichte van twee jaar geleden.

 1. Londen
 2. New York
 3. Singapore
 4. Parijs
 5. Sydney
 6. Dubai
 7. Toronto
 8. Berlijn
 9. Melbourne
 10. Los Angeles

Top 10 Nederland

De voorkeur van de Nederlanders wijkt af van de internationale voorkeur. De Nederlanders delen de voorkeur voor Londen, maar hebben op een gedeelde eerste plaats New York staan. Op de tweede plaats staan, wederom op een gedeelde plaats, Barcelona, Brussel en Berlijn. Blijkbaar zoekt de Nederlander het toch wat dichter bij huis. Met name een stad als Brussel scoort in de internationale resultaten pas een magere 42e plek. Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.

 1. LOnden
 2. New York
 3. Barceola
 4. Brussel
 5. Berlijn
 6. Sydney
 7. Parijs
 8. San Francisco
 9. Madrid
 10. Zürich

Onderzoeksverantwoording

Aan het onderzoek hebben ruim 162.000 mensen uit 66 verschillende landen meegewerkt. Het Global Talent Mobility Survey is voor de derde keer gehouden en uitgevoerd door de Intelligence Group in samenwerking met The Network. In Nederland is vacaturesite StepStone de partner voor dit onderzoek.

Lees meer over internationaal werven in Werf& internationaal

In de nieuwste Werf& staat internationaal werven centraal. Onder meer vind je hier 6 pagina’s vol met cijfers over de internationale arbeidsmarkt. Bestel dit nummer los in de Werf& shop of neem nu een abonnement: 2 jaar voor de prijs van 1 (tijdelijk aanbod).

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners