Maandag Holding neemt meerderheidsbelang in Solvus en Talentsourcer

Opnieuw een opvallende overname in de wereld van recruitment: Talentsourcer is vanaf 2 december 2020 een zelfstandige business unit van Maandag® Holding.

Peter Boerman Op 04 december 2020
Gem. leestijd 2 min 746x gelezen
Deel dit artikel:
Maandag Holding neemt meerderheidsbelang in Solvus en Talentsourcer

Als ervaren Managed Service Provider beheert Talentsourcer voor ruim 40 miljoen euro aan inhuur van externe professionals. Dat doet het bedrijf voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland. Na de overname door Maandag behoudt Talentsourcer zijn eigen identiteit en onafhankelijkheid, door als organisatie volledig zelfstandig te blijven opereren.

‘Werkgevers hebben steeds meer behoefte aan controle en sturing op talent.’

De argumentatie achter de overname is dat werkgevers steeds meer behoefte hebben aan controle en sturing op talent – zowel binnen de vaste medewerkers als de flexibele schil. Ze zoeken oplossingen om een goede werkgever te zijn en te blijven. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bieden van betere voorwaarden. Maar ook om het beschikbaar hebben van talent, het bieden van flexibiliteit of zekerheid of het verlagen van werkdruk. Met de overname van Talentsourcer speelt Maandag Holding daarop in.

Kennis en kunde

‘Wij zien veel toekomst in deze vorm van dienstverlening, waarbij (een deel van) het inhuurproces van opdrachtgevers wordt overgenomen, in zowel de Benelux als daarbuiten. Samen met Talentsourcer hebben wij nu voor onze opdrachtgevers alle kennis en kunde binnen onze Groep. Van talent acquisitie tot en met de noodzakelijke processen’, aldus Freddy Verweij, CEO van Maandag Holding (foto).

Het nieuws van de overname komt in een tijd dat het sowieso druk is met overnames.

Talentsourcer B.V. is een combinatie van de MSP-dienstverlening van Solvus (voorheen onderdeel van USG People Nederland) met haar eigen Recruitment Process Outsourcing (RPO)-activiteiten. Hierdoor is Talentsourcer in staat om recruitment voor vast en flexibel personeel op efficiënte wijze te integreren. Het nieuws van de overname komt in een tijd dat het sowieso druk is met overnames. Vorige maand werden onder meer de overname van IGB door VONQ bekend, net als de overname van OTYS door Mysolution en Gini-Recruit door 8vance.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners