Managers AH to go vervolgd wegens discriminatie

Martijn Hemminga Op 11 juni 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1440x gelezen
Deel dit artikel:

Het Openbaar Ministerie vervolgt drie filiaalmanagers van Albert Heijn to go vanwege discriminatie. De drie,  twee mannen van 28 en een man van 50, zouden hebben geprobeerd medewerkers van Marokkaanse afkomst buiten de deur te houden. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal een jaar.

Na een strafrechtelijk onderzoek concludeert de officier van Justitie dat de filiaalmanagers – zich schuldig hebben gemaakt aan ‘beroepsmatige discriminatie’.

Commotie
Vorig jaar veroorzaakte de kwestie nog de nodige commotie, nadat een e-mailcorrespondentie aan het licht kwam tussen enkele filiaalmanagers van AH to go en de afdeling personeelszaken van Servex, de franchisenemer van alle AH to go’s op stations. De AH to go winkels hadden dringend extra personeel nodig.

Daarbij werd door de leidinggevenden van station Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Centraal en Den Haag wel een voorwaarde gesteld. ‘Geen Marokkanen!’, viel in de mail te lezen. Niet alleen de leidinggevenden, maar ook een 24-jarige vrouw uit Waddinxveen wordt vervolgd wegens discriminatie. Zij wees het verzoek van haar collega’s niet direct af.
Bron: AD

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners