Managers blijven zitten door slechte arbeidsmarkt

Martijn Hemminga Op 18 augustus 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1856x gelezen
Deel dit artikel:

Slechts 6 procent van de managers is afgelopen jaar van baan veranderd. Ruim een kwart van de Nederlandse managers is wegens de crisis niet van baan veranderd. Bijna twee derde van de Nederlandse managers denkt dat de economie pas in of na 2010 weer op het niveau van 2007 komt.

De meerderheid, 68 procent, had geen plannen om van baan te veranderen ongeacht de huidige economische situatie. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Robert Half Finance & Accounting onder meer dan drieduizend managers.

In de komende zes maanden blijft 65 procent bij zijn huidige werkgever, 6 procent wil vertrekken en 29 procent zou een aanbieding overwegen.

De meerderheid maakt zich wel zorgen over een eventueel vertrek van financiële topmedewerkers. 44 procent van de bedrijven zou een tegenbod doen. Van de managers zelf zou 64 procent overwegen te blijven bij zo’n tegenbod.
Bron: Robert Half

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners