Mariniers haken af door missen vriend(in)

Martijn Hemminga Op 26 maart 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2930x gelezen
Deel dit artikel:

Mariniers die de opleiding beginnen haken veelvuldig eerder af door heimwee naar hun partner. Dat stelt hoofd van de opleiding, majoor der mariniers Willem Kruit, deze maand  in het maandblad van de Marine  Alle Hens. Kruit spreekt dan ook van een gebrek aan de juiste mentaliteit bij de nieuwe generatie mariniers.

Tot de helft stopt ermee
De opleiding voor mariniers geldt als pittig maar toch zou dat niet de reden zijn voor het vroegtijdige vertrek van veel rekruten. Het dat veel toekomstige mariniers er de brui aan geven omdat ze vinden dat ze hun vriendinnetjes niet vaak genoeg zien. Dit is dan ook een van de redenen dat er nog steeds sprake is van een personeelstekort. Maar ook doordat mensen met leeftijdsontslag gaan en overstappen naar het bedrijfsleven. De schaarste doet zich vooral voor bij de onderofficieren en in specialistische functies als automonteur of Tamboer bij de Marinierskapel.

Onderschat
Velen denken dat de Marine een soort sportvereniging is en hebben dus een totaal verkeerd beeld van het vak zegt Kruit in Alle Hens. Volgens hem wordt er tijdens de kennismakingsdagen toch echt preciesvertelt hoe het zit. Het resultaat is dat van sommige lichtingen de helft er vroegtijdig mee ophoudt. Of er maatregelen ingevoerd worden om dit aantal terug te dringen zegt Kruit niet, maar wel is al duidelijk dat de opleiding in ieder geval niet lichter gemaakt zal worden.
Bronnen: NU.nl | Alle Hens

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners