Mediabureau kaapt wifi om vacature creatief onder de aandacht te brengen (inzending M2Media)

Redactie Op 14 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 2030x gelezen
Deel dit artikel:
Mediabureau kaapt wifi om vacature creatief onder de aandacht te brengen (inzending M2Media)

Tijdens de war for talent is alles geoorloofd. Ook het kapen van de wifi om kandidaten voor de M2Media vacature te werven. Inventief én doeltreffend. Lees de hele case van M2Media die is ingezonden in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie voor de Werf& Awards 2019.

Case M2Media

Omschrijving van de case

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt van media- en communicatiebureaus is het vechten om talent. Om de juiste mensen voor je vacatures te winnen, moet je je ook als mediabureau van je allerbeste kant laten zien. Je kop boven het maaiveld uitsteken. En de spelregels veranderen. Dat daar geen grootse wervingscampagne of dure trucs voor nodig zijn, heeft M2Media bewezen tijdens de afgelopen uitreikingen van de AMMA-awards (dé mediaprijzen voor campagnes, concepten en talenten). Een set aan draadjes, ESP01 chips en een paar batterijen, bleken voldoende om de tongen los te maken en bovenal: 100% aandacht te genereren voor onze vacature.

Bij media- en communicatieprofessionals écht een verrassingseffect teweegbrengen, is zo makkelijk nog niet. Deze doelgroep is immers wel wat gewend. Ons eureka-moment was het besef dat een award-feest één groot social media event is: iedereen deelt via z’n smartphone foto’s – met of zonder award – op Facebook, Instagram of Snapchat. De aandacht vang je dus niet op het podium, maar op het kleine scherm! Open het scherm op je smartphone en je krijgt buitenshuis automatisch een pop-upscherm met de wifi-opties. Die schermruimte hebben we gekaapt: onze vacature stond er prominent in.

In het standaard wifi pop-upvenster werden de bezoekers van de award-avond verrast met de boodschap: “Bij M2Media zoeken we sr. communications consultant. Interesse? Connect met dit wifi netwerk. M2Media zoekt nieuwe collega.” Met andere woorden: iedereen die gebruik maakte van zijn smartphone die avond, kreeg deze vacature van M2Media direct op het scherm te zien. Werd daarop geklikt, dan werd vanuit een mobiele server meer informatie zichtbaar.

Resultaat? M2Media was hét gesprek van de avond. We hebben onze organisatie op de kaart gezet als innovatieve, creatieve werkgever. In de periode na deze actie hebben we acht nieuwe talenten aan ons team toegevoegd. De inventiviteit van de wifi-kaping heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

Wat was de impact van de case?

Met deze case wilden we M2Media op de kaart zetten als een innovatieve werkgever en creatieve organisatie om tijdens de war on talent, die ook in onze branche gaande is, nieuwe collega’s te werven. Dat is meer dan gelukt! We waren het gesprek van de award-avond en door (vooral latent) werkzoekenden in de branche te attenderen op onze senior vacature genereerden we geïnteresseerde én gekwalificeerde kandidaten voor onze organisatie. De vacature was natuurlijk niet dezelfde avond al ingevuld, maar in de periode direct na onze actie hebben we absoluut makkelijker mensen weten te werven voor diverse andere vacatures. Een duidelijke spin-off van onze ‘kaping’. Een ander positief neveneffect is de impuls voor onze eigen organisatie. Veel medewerkers zijn aangesproken over de actie en kregen complimenten. De interne trots is daardoor zeker weer gegroeid.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Wifi-recruitment, zoals we het zelf noemen, is een sympathieke en onderscheidende manier gebleken om nieuwe, gekwalificeerde collega’s te werven. We zijn afgeweken van de gebaande paden en hebben letterlijk een nieuwe route gecreëerd om vacatures te delen met onze doelgroep. In onze filosofie zijn álle contactpunten media, en dus middelen om je vacature onder de aandacht te brengen. Ook een wifi-verbinding. In deze creatieve en vernieuwende manier van personeelswerving zijn bovendien de merkwaarden van M2Media als werkgever verweven.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Meegewerkt aan de campagne:

  • Nico Hilhorst (Eindverantwoordelijk M2Media)
  • Kim van der Pal (Account- en projectmanagement)
  • Matthijs Roumen (Concept, Copy/Content)
  • Tim Wiegers (Art Direction/Design, Interaction Design)
  • Kees Plattel (Technische realisatie)
  • ikbenkees (Productiepartij)

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 9 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners