Minder mensen wisselen van beroep

Martijn Hemminga Op 21 juni 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1591x gelezen
Deel dit artikel:

In 2009 zijn een stuk minder mensen van beroep veranderd dan de jaren ervoor. Tussen 2008 en 2009 kregen 773.000 mensen een ander beroep terwijl dat er van 2007 op 2008 er nog ruim 100.000 meer waren. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepresenteerd.

De afname laat zien dat minder mensen van beroep veranderen in onzekere economische tijden, meldde het CBS. De afname is terug te zien in bijna alle beroepen.

Vooral de mensen met een vast of flexibel werkverband veranderen minder snel van beroep. Opvallend is dat de beroepenmobiliteit wel steeg onder zelfstandigen. In deze groep is het aandeel dat van beroep verandert gestegen van 6 naar 7 procent. Hier speelt mee dat zelfstandigen wat vaker niet meer voor zichzelf maar voor een werkgever zijn gaan werken. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat meer zelfstandigen het moeilijk krijgen tijdens economisch slechtere tijden.
Bron: CBS

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners