Movares en Rijk Zwaan beste werkgevers

Martijn Hemminga Op 09 september 2010
Gem. leestijd 2 min 2485x gelezen
Deel dit artikel:

Vanmiddag heeft Effectory de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2010 bekend gemaakt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Movares en Rijk Zwaan scoorden het hoogst op algemene tevredenheid en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgever van 2010 noemen.

Menzis en Transport en Logistiek Nederland vielen in de prijzen in de categorie ‘Grootste stijger in algemene tevredenheid’. Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Ruim 1.700 organisaties hebben in 2009 en 2010 de kans gehad om deel te nemen aan het onderzoek. In totaal is bij 369 organisaties het onderzoek uitgevoerd, ruim 190.000 respondenten hebben hun mening gegeven.

Hoogste scores algemene tevredenheid
De algemene tevredenheid van de medewerkers over de organisatie als geheel bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever. Movares behaalde een rapportcijfer van 8,6 voor algemene tevredenheid, Rijk Zwaan een 8,5. Uitzonderlijk hoge scores. Het Nederlandse gemiddelde ligt op een 7,4, meer dan een punt lager.

Grootste stijgers
De algemene tevredenheid van grootste stijger Menzis nam toe met maar liefst 10%. Was de Beste Werkgeversscore van Menzis vorig jaar nog een 6,8, nu is dat gestegen naar een 7,5. Een uitstekende prestatie. De score van Transport en Logistiek Nederland zat eveneens fors in de lift, hier werd zelfs een stijging van ruim 17% behaald (van een 6,5 naar een 7,8).

Themawinnaars
Naast de Beste Werkgeversscore zijn er 4 thema’s geselecteerd waarop organisaties – ongeacht de bedrijfsgrootte – kunnen uitblinken: leiderschap, ontwikkelingsmogelijkheden, engagement en werksfeer. Deze thema’s zijn gekozen omdat dit enerzijds actuele HR thema’s zijn, waar veel HR managers mee bezig zijn. Anderzijds zijn dit onderwerpen die voor werkzoekenden interessant zijn bij de selectie van een werkgever.

vanHaren Schoenen BV behaalde maar liefst een 8,1 voor het thema leiderschap. Ontwikkelingsmogelijkheden werd door de medewerkers van Bureau Zuidema beoordeeld met een 7,7. Hoge scores, die ver boven het landelijk gemiddelde uitsteken. Red Bull behaalde voor werksfeer een 8,5 en voor engagement maar liefst een 8,7, de hoogst genoteerde score in het Beste Werkgevers onderzoek.
Bron: Effectory

Werf& 11 in het teken van employer branding
In de nieuwe Werf& die 5 oktober verschijnt staat employer branding centraal. Onder meer wordt er stilgestaan bij de zin en onzin van werkgeverslijstjes, inclusief het onderzoek Beste Werkgevers Awards van Effectory. Deze Werf& ontvangen? Neem dan nu een proefabonnement.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners