Nederland massaal op meivakantie

Martijn Hemminga Op 29 april 2010 Gem. leestijd 1 min1253x gelezen
Deel dit artikel:

Maar liefst 3,25 miljoen Nederlanders gaan op meivakantie de komende twee weken, schat het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Dat is 8% meer dan vorig jaar; toen gingen er 3 miljoen mensen op vakantie. Dat betekent minder files en geen rijen in de bedrijfskantine.

De stijging is volgens het NBTC het gevolg van de extra feestdagen die dit jaar in de vakantieperiode vallen. Niet alleen is 5 mei dit jaar voor veel mensen een vrije dag, ook Hemelvaart valt vroeg en daarom in de meivakantie. De vakantie, die aanstaande vrijdag start op Koninginnedag, kost mensen daarom relatief weinig vrije dagen.

Vakantiedienstregeling spoorwegen
De Verkeersinformatiedienst verwacht dat het nog rustiger op de weg zal zijn dan vorig jaar tijdens de meivakantie. Met name in de ochtend zullen er veel minder files zijn.

 De Nederlandse Spoorwegen houden speciaal een vakantiedienstregeling in de meivakantie. Dat betekent minder treinen in de spits, net als in de zomer en met kerst. Ze doen dit als het aantal reizigers in de spits zo’n 30% lager is dan normaal.
Bron: FD

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency