Goede voornemens op de arbeidsmarkt: ‘Géén nieuwe baan…’

Een nieuwe baan vinden? Het staat voor komend jaar bepaald niet hoog op het lijstje met goede voornemens. Wel blijken veel mensen zich (verder) te willen ontwikkelen, om zo hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Peter Boerman Op 31 december 2020
Gem. leestijd 4 min 891x gelezen
Deel dit artikel:
Goede voornemens op de arbeidsmarkt: ‘Géén nieuwe baan…’

‘Een andere baan vinden’ scoort bij veel mensen doorgaans hoog op het lijstje van goede voornemens. Maar dit jaar, nu alles anders is, lijkt ook dit veranderd. Slechts 1 op de 10 mensen zegt in 2021 graag een andere baan te willen, omdat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging, zo blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair, in samenwerking met Motivaction, onder ruim 650 respondenten.

Slechts 1 op de 10 mensen zegt in 2021 graag een andere baan te willen.

Veel hoger op het lijstje staan bijvoorbeeld meer aandacht voor familie (37%) en voor vrienden (26%). Opvallend is ook dat maar liefst 32% snakt naar minder stress. Op werkgebied behoort een training of opleiding (18%) tot de meest genoemde goede voornemens. De meesten (75%) die aangeven dit van plan te zijn in 2021 zeggen dit puur te doen om zich te blijven ontwikkelen. Zo’n 37% wil zijn of haar positie op de arbeidsmarkt versterken en 16% wil zich laten omscholen.

Goede voornemens op werkgebied

  • 32% wil minder stress
  • 18% is van plan een training of opleiding te doen
  • 10% wil graag een andere baan, vanwege nieuwe uitdaging
  • 9% wil minder werken
  • 8% wil intern een stap maken
  • 8% denkt aan een carrièreswitch
  • 7% wil vrijwilligerswerk gaan doen
  • 5% wil meer gaan werken

‘Wil mijn vaste contract niet kwijt’

Van de ondervraagden zegt 3 op de 4 te verwachten in 2021 níet van baan te wisselen. Een reden die daarbij vaak genoemd wordt: ‘ik wil mijn vaste contract niet kwijt’ (23%). Ook zegt een bijna even groot deel (22%) niet te verwachten binnen nu en drie maanden een nieuwe baan te kunnen vinden. En mocht die baan wel gevonden worden, dan verwacht 29% dat hij genoegen moet nemen met een functie die niet volledig aansluit bij de eigen wensen. Daarnaast zegt gelukkig ook 69% tevreden te zijn met de huidige baan.

goede voornemens reden van baan wisselen

Buiten ‘toe aan een nieuwe uitdaging’ noemen veel respondenten overigens nog wel allerlei andere redenen om eventueel volgend jaar toch van baan te wisselen. Zo is een groep ertoe ‘genoodzaakt’ (4%), en zegt een andere groep (5%) momenteel ongelukkig te zijn in de huidige baan. Bij de redenen om géén nieuwe baan te zoeken, speelt corona trouwens ook een rol. Zo noemt 4% dat ze geen zin om ‘op afstand’ te moeten starten in verband met het huidige thuiswerken.

Sollicitatiegesprek nog vaak fysiek

In het onderzoek is ook gekeken naar hoe sollicitatiegesprekken tegenwoordig plaatsvinden. Opvallend: in het jaar dat alles ineens via video lijkt te gaan, vinden veel sollicitatiegesprekken toch nog steeds fysiek plaats. Althans: van de 22% die in het afgelopen jaar een sollicitatiegesprek heeft gehad, zegt 59% dat die gesprekken fysiek verliepen. In 23% verliep de sollicitatie geheel online; bij 18% was sprake van een offline en online combinatie.

28% is bij een videogesprek minder zenuwachtig; 10% zegt méér zichzelf te kunnen zijn.

Over het algemeen zijn de ervaringen met solliciteren via video voor de respondenten overigens ook niet al te positief. Van de sollicitanten vindt 34% dat hij of zij zichzelf via video niet goed kan laten zien en 32% zegt geen goed beeld van de werkgever erdoor gekregen te hebben. Wel is 28% minder zenuwachtig dan bij een gewone sollicitatie en kan 10% naar eigen zeggen juist méér zichzelf zijn tijdens het gesprek.

Toch een blijvertje

De combinatie van online en fysiek solliciteren zal dan ook een blijvertje zijn, ook ná corona, verwacht recruiter Jesse Geul. ‘Voor een sollicitatie ben je altijd zenuwachtig, maar op het moment dat het vanuit de eigen woning gebeurt, neemt dat wel veel spanning weg. Je komt niet bij een vreemd gebouw aan, een onbekende haalt je niet op bij de receptie, enzovoorts.’ Daarnaast ziet hij een voordeel in de beoordeling van de sollicitant. ‘Bij een videosollicitatie word je meer beoordeeld op de inhoud. Je kleding, hoe je loopt, hoe stevig je handdruk is en al die andere facetten die er niet toedoen, vallen weg bij een online sollicitatie.’

‘Je kleding, hoe je loopt, hoe stevig je handdruk is, het valt allemaal weg bij een online sollicitatie.’

Geul denkt desondanks niet dat videosolliciteren het traditionele sollicitatiegesprek volledig zal vervangen. ‘We hebben er een goed alternatief bijgekregen, maar uiteindelijk is het wel zo dat een sollicitant via video een minder goed beeld krijgt van een bedrijf. Het is natuurlijk leuk om de locatie waar je (deels) gaat werken te zien. Dat stukje mis je als een sollicitatie volledig online verloopt. Ik verwacht daarom dat het een combinatie wordt. Het eerste gesprek via het beeldscherm, en het arbeidsvoorwaardengesprek bijvoorbeeld face-to-face, op locatie.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners