Nieuwe samenwerking First2Find (inzending Timing Uitzendbureau)

Redactie Op 14 maart 2019
Gem. leestijd 2 min 558x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuwe samenwerking First2Find (inzending Timing Uitzendbureau)

Met First2Find kan je op een efficiënte manier cv’s in je mailbox ontvangen zonder enige moeite. Lees de hele case van Timing Uitzendbureau (nu werkzaam bij ICTZ), die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2019.

Case Timing Uitzendbureau (nu werkzaam bij ICTZ)

Omschrijving van de case

Ik heb een recruitmentcase die een grote positieve impact heeft gehad. Tijdens mijn tijd bij Timing uitzendbureau in de rol van corporate recruiter heb ik contact gelegd met First2Find. In overleg met het management mocht ik onderzoeken of deze partij mogelijk interessant zou kunnen zijn om een eventuele samenwerking mee aan te gaan. Ik heb een testpanel opgezet van 20 intercedenten en recruiters die verdeeld over heel Nederland zaten. Zij mochten 2 weken lang gratis gebruik maken van de service. Ik heb het testpanel de resultaten laten monitoren en na de eerste week en tweede week heb ik de resultaten verzameld en beoordeeld.

Met First2Find kun je op een efficiënte manier cv’s in je mailbox ontvangen zonder enige moeite. De dienst staat gekoppeld aan Werk.nl. Door direct contact op te nemen met de kandidaat weet je zeker dat je de eerste bent die toegang heeft tot dit talent. Door met First2Find te schakelen kun je strakke selectiecriteria/ filters afstemmen zodat je bruikbare cv’s doorgestuurd krijgt die veel overeenkomsten hebben met de functie die je uit hebt staan.

Normaliter werd er gemiddeld één keer in de week op werk.nl gekeken voor beschikbare profielen. Werk.nl is een perfect medium om praktische profielen op te werven. Timing is dan ook hoofdzakelijk gespecialiseerd in het uitzenden van schoonmakers, orderpickers, logistiekmedewerkers enzovoort. Het is dus zonde als een dergelijk medium niet optimaal benut wordt.

De testperiode bleek een succes! Er waren plaatsingen gerealiseerd in een kort tijdsbestek. Het was aan mij om dit uit te rollen in de gehele organisatie.
Een groot winstgevend succes!

PS: ik werk inmiddels niet meer bij Timing. Mocht ik de Award winnen zou ik deze graag bij mijn huidige werkgever in ontvangst nemen.

Wat was de impact van de case?

Naar schatting zijn er landelijk gezien 50 plaatsingen per maand extra gerealiseerd.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Ik vind dat er een mooie samenwerking is ontstaan tussen een innovatieve start-up en een grote speler in de uitzendbranche. Timing staat voor innovatief, dus het paste ook perfect in de strategie van het bedrijf.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Het waren een twintigtal collega’s verdeeld over heel het land die in het testpanel zaten. First2Find is hierin de externe partij.

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 15 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners