Ochtendmens maakt makkelijker carrière

Martijn Hemminga Op 07 juli 2010
Gem. leestijd 2 min 1886x gelezen
Deel dit artikel:

Ochtendmensen maken makkelijker carrière dan mensen die pieken in de avonduren. Dit komt vooral doordat vroege vogels pro-actiever zijn en beter in staat om in te spelen op problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse bioloog Christoph Randler van de Universiteit van Heidelberg.

Het blijkt dat kinderen die graag vroeg opstaan veelal betere resultaten behalen op school. Dat leidt ze vaak naar de betere universiteiten en dat zorgt dan weer voor een beter carrièreperspectief.

De professor biologie betrok 367 universitaire studenten bij zijn onderzoek en vroeg hen onder meer naar het tijdstip op de dag waarop ze ze zich het meest energiek voelen, en hoe ze zichzelf in staat achten situaties naar de eigen hand te zetten. Een hoger percentage ochtendmensen dan avondmensen zegt zichzelf doelen te stellen voor de langere termijn en aandrang te voelen om ‘dingen te bereiken’.

Slimmer
Vooral jonge mensen tot dertig jaar blijken het liefst in de avonduren te leven. Hoewel zij door de bank genomen minder productief zijn, blijkt uit eerdere studies dat avondmensen wel slimmer en creatiever zijn en meer gevoel hebben voor humor. Tussen de dertig en de vijftig jaar is het aantal ochtend- en avondmensen in evenwicht, onder vijftigplussers zijn meer ochtendmensen.

Cultuur
Dat scholen en werkgevers niet zijn ingesteld op het grote aantal avondmensen, is volgens Randler een cultuurverschijnsel. In Duitsland bijvoorbeeld, wordt het sinds oudsher als waardevol gezien om vroeg uit de veren te komen. En ook wereldwijd worden mensen die die laat opstaan vaak lui gevonden. Dit heeft ertoe geleid dat het gros van de school- en werkroosters zijn ingesteld op ochtendmensen.
Bron: NU.nl

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners