Online vacatureaanbod gestegen in maart

Martijn Hemminga Op 13 april 2011
Gem. leestijd 2 min 1990x gelezen
Deel dit artikel:

Online vacatureaanbod flink gestegen in maartHet online vacatureaanbod steeg in maart met 5 punten, blijkt uit de Monster Employment Index. De Index staat nu 7 punten hoger dan een jaar geleden. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in de gezondheidszorg en in de transport & logistiek. Het aanbod steeg in alle provincies, in Utrecht het meest.

Gezondheidszorg en transport & logistiek grootste stijgers

In maart steeg het vacatureaanbod het sterkst in de gezondheidszorg en in de transport & logistiek sector. In beide sectoren steeg het aanbod met 19 punten hard. In de horeca & toerisme (+11), in het onderwijs (+9) en in de productiesector (+8) steeg het aanbod deze maand eveneens sterk. Alleen in de juridische sector (-2) daalde de vraag naar personeel.

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de sector transport & logistiek het meest. In vergelijking met 12 maanden geleden staat de Index maar liefst 52 punten hoger. In de productiesector steeg het aantal vacatures met 21 punten ook hard. In de gezondheidszorg (-25) en in het onderwijs (-23) daalde het vacatureaanbod juist het meest.

Monster Employment Index maart 2011

Vacaturegroei in heel Nederland

Deze maand steeg het vacatureaanbod in heel Nederland. In Utrecht steeg de Index het meest. Het vacatureaanbod steeg er met 6 punten. In Zeeland, Limburg en Gelderland nam het aanbod met 5 punten toe, in Noord-Brabant met 4. In Drenthe, Friesland, Overijssel en Zuid-Holland steeg het vacatureaanbod met 3 punten, in Groningen en Noord-Holland met 2 punten en in Flevoland met 1 punt.

Op jaarbasis steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+14) en Zeeland (+13) het meest. Alleen in Groningen (-3) en Friesland (-1) staat het vacatureaanbod lager dan een jaar geleden.

Vacatureaanbod EU blijft stijgen

Na een stijging van 9 punten in februari steeg het Europese vacatureaanbod ook in maart, nu met 6 punten. In Duitsland steeg het aanbod met 12 punten het meest. Ook in Italië (+11), België (+7) en Frankrijk (+2) steeg de vraag naar personeel. In Groot-Brittannië en Zweden daalde het vacatureaanbod met 2 punten.

De afgelopen 12 maanden steeg het aantal vacatures in Europa met 27 punten. In Duitsland (+47), Zweden (+29) en Frankrijk (+24) steeg de Index sterk. In Italië (+19), België (+18) en Groot-Brittannië (+11) nam het vacatureaanbod ook fors toe.

Bron: Monsterboard.nl

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners