Pas afgestudeerden minder kans op vaste baan

Martijn Hemminga Op 28 mei 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1934x gelezen
Deel dit artikel:

Pas afgestudeerde hogeropgeleiden hebben door de economische crisis minder kans op een vaste baan. Het aantal hbo’ers en academici met een vast contract lag bij de peiling van dit jaar 5 procent lager dan in 2009. Daarnaast moeten starters op de arbeidsmarkt langer zoeken naar een baan.

Het minder aantal vast contracten voor pas afgestudeerden werd gecompenseerd door een hoger aantal tijdelijke contracten. Starters op de arbeidsmarkt met een hbo-diploma moesten gemiddeld 2,8 maanden zoeken voordat ze een baan hadden. Academici zaten gemiddeld 4,4 maanden op een baan te wachten.

Toch is er geen reden tot paniek volgens de onderzoekers van het blad Elsevier. De werkloosheid onder hogeropgeleiden lag op 4 procent, maar was lager dan de totale werkloosheid in Nederland van 6 procent.
Bron: Elsevier

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners