‘Push further’: Videocampagne stelt het beeld van het recruitmentvak bij (inzending Walters People)

Redactie Op 15 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 420x gelezen
Deel dit artikel:
‘Push further’: Videocampagne stelt het beeld van het recruitmentvak bij (inzending Walters People)

Salestalent denkt niet snel aan een carrière in recruitment en er zijn best wat misverstanden over het vak. Walters People stelt het beeld bij. Lees de hele case van Walters People die is ingezonden in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie voor de Werf& Awards 2019.

Case Walters People

Omschrijving van de case

Als recruitmentorganisatie op zoek naar medewerkers heb je een extra uitdaging: Een groot deel van je doelgroep heeft dit werk nog nooit overwogen en gaat dus ook niet snel een video bekijken over de werkzaamheden of meer lezen over je organisatie. Er bestaan ook best wat misverstanden over het vak. Walters People maakte een video die de dynamiek van de organisatie overbrengt aan de doelgroep die het recruitmentvak nog niet overwogen had.

In de video wordt de drive en winnaarsmentaliteit van onze mensen in beeld gebracht, zowel in kantooromgeving als in hun vrije tijd. Walters People is een beursgenoteerde, internationale consultancy. Er wordt van mensen verwacht dat ze supersnel ontwikkeling willen doormaken en een salesmentaliteit hebben. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan en altijd die extra stap willen zetten: ‘Push Further’.

Niet het aloude beeld dat bestaat van de “intercedent”. De campagne beoogt dit beeld te kantelen. Authenticiteit stond hierbij voorop: De hoofdrolspelers zijn onze eigen mensen en hebben meegedacht over de activiteiten en locaties in de video. Het script draait rond kernwaarden die door onze medewerkers zijn gedefinieerd. De video wordt inhoudelijk ondersteund met een landingspagina waarop interviews te vinden zijn met de hoofdpersonen. Met online marketingbureau Nochii is een campagne ingericht waarbij de doelgroepen onder andere gebaseerd zijn op de eigenschappen en interesses van succesvolle Walters People consultants.

Het primaire doel van de campagne is niet om uit te leggen wat een recruiter precies doet en ook niet om meteen een heleboel sollicitaties te genereren. We willen een emotie overbrengen en een brede doelgroep voor het eerst interesseren voor dit vak. Dat dit lukt blijkt uit het enthousiasme van de sollicitanten die bij ons aan tafel zitten. Bovendien zien we dat de interesse voor onze organisatie flink is toegenomen: De campagne resulteerde een groei van 80% bezoekers op onze “werken bij” site.

Wat was de impact van de case?

Online marketingbureau Nochii richtte een campagne in die ervoor zorgde dat de doelgroep de video te zien kreeg op kanalen als YouTube, Instagram en Facebook. Daarna werden de mensen die de video bekeken hadden weer getarget met opvolgende korte video’s en artikelen om ze steeds actiever te interesseren voor het werk dat onze recruiters doen. Ruim tweehonderduizend mensen in de doelgroep werden zo bereikt, met anderhalf miljoen impressies.

Online zien we effecten van een toegenomen naamsbekendheid: 44% meer zoekverkeer op onze merknaam en 47% meer bezoekers die direct onze url invullen. Maar het belangrijkste resultaat is de impact op onze ‘werken bij’ pagina. Deze heeft sinds de campagne loopt 80% meer bezoekers. Die bezoekersaantallen komen niet direct uit de gesponsorde kanalen, want die hebben andere landingspagina’s.

Er is dus een duidelijk toegenomen interesse voor werken bij Walters People. Onze interne recruiters merken dat de kandidaten die zij aan tafel hebben door de video enthousiast geworden zijn en een beter beeld hebben van ons vak en onze bedrijfscultuur. We zien ook dat onze collega’s, binnen alle lagen van de organisatie, supertrots zijn op de campagne en zich herkennen in de video. Daarmee levert de campagne een waardevolle bijdrage aan ons employer brand.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Er zijn veel partijen bezig met video’s die in beeld brengen wat het recruitmentvak inhoudt. Die zijn heel zinvol voor mensen die al interesse in het vak hebben. Maar er is zoveel salestalent op de markt dat helemaal geen aandacht schenkt aan de uitingen van een recruitmentorganisatie, terwijl hun wensen en ambities perfect aansluiten bij een carrière als recruitment consultant!

We hebben een stap teruggenomen om te kijken hoe we de aandacht van die groep kunnen grijpen met een video die niet uitgebreid informeert, maar laat zien uit welk hout onze recruiters gesneden zijn. En inspireert om verder op onderzoek uit te gaan. Zo bereiken we een brede doelgroep die anders aan ons voorbij gaat. Die frisse aanpak, in combinatie met de hoogstaande video en online campagne, maakt deze case een winnaar. Walters People profiteert alvast van goede sollicitanten. En dat betere imago voor het recruitmentvak? Daar mogen onze concurrenten van meegenieten!

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Concept en script: Veronique Lahaye, Stijn Dissen
  • Videoproductie: Amsterdams Filmbedrijf
  • Online marketingcampagne: Nochii

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 9 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners