Recordaantal vacatures in transportsector

Martijn Hemminga Op 10 augustus 2010
Gem. leestijd 2 min 1606x gelezen
Deel dit artikel:

Het online vacatureaanbod nam in juli iets af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Vanaf begin dit jaar nam het vacatureaanbod maandelijks toe, deze maand zakte de index voor het eerst licht met 1 punt naar een niveau van 95. Maar dit is nog altijd een verbetering van 2 procent ten opzichte van juli 2009.

Groei aan vacatures in transportsector
De vacaturegroei in de transportsector bedroeg in juli 16 procent (een stijging van 23 punten). Het aantal vacatures is in deze sector sinds februari 2009 niet zo hoog geweest. Andere stijgers zijn toerisme (+8) de juridische sector (+7) en marketing, PR en media (+3). In vergelijking met vorig jaar is het aanbod in de sector marketing, PR en media het sterkst toegenomen: het aantal vacatures is bijna verdubbeld (47 procent). Ook R&D (+11) laat op jaarbasis een relatief grote stijging zien. In enkele sectoren waaronder de publieke sector en landbouw en visserij daalde deze maand het vacatureaanbod.

Vacatureaanbod Zeeland neemt behoorlijk toe
In juli nam het vacature-aanbod in 5 van de 12 provincies toe. De toename was het grootst in Zeeland (+10) en Drenthe (+8). Overijssel had de grootste terugval van alle regio’s deze maand (-11). Op jaarbasis laten Flevoland en Gelderland de grootste daling zien.

Vacaturegroei in heel Europa
In heel Europa nam het vacatureaanbod met 1 punt licht toe. In vergelijking met juli vorig jaar is de Index met 14 punten gestegen. In Duitsland is deze maand het aanbod sterkst gestegen (+6), maar het aanbod nam ook toe in Frankrijk (+5), België (+2) en in Italië (+2). In Zweden (-9) en in Groot-Brittannië (-2) daalde het aanbod aanzienlijk.
Bron: Monster Employment Index

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners