Review: Werken bij Deloitte

Bas van de Haterd Op 06 september 2017
Gem. leestijd 3 min 432x gelezen
Deel dit artikel:

Deloitte was de organisatie die in 2010, al weer 7 jaar geleden, een nieuwe standaard stelde voor recruitmentsites in Nederland. Ik durf te stellen dat de website van Deloitte in 2010 het niveau van recruitmentsites in Nederland naar een hoger niveau heeft getild. Twee jaar op rij waren ze onbetwist de beste, zo lang duurde het voor iemand in de buurt kwam. Daarna de wet van de remmende voorsprong van toepassing geweest, maar nu is Deloitte weer helemaal terug, met een nieuwe recruitmentsite en deze staat op de long list voor Digitaal-Werven 2017.

Screen Shot 2017-09-04 at 21.19.24

Homepage

Deloitte heeft een hele eenvoudige homepage die je meteen laat kiezen. Ben je student, starter of professional. Met een mooi gemaakt, aansprekend, snel filmpje, waarop hun hoofdkantoor en werksituaties achter elkaar geplakt zijn, als header.

Deloitte is als accountant natuurlijk van de cijfers en die krijg je ook meteen op de homepage te zien. 90 student vacatures, 152 starters vacatures en 286 professional vacatures.

Vacatures

Screen Shot 2017-09-04 at 21.26.52

Meer dan 10 vacatures zijn natuurlijk nog steeds onoverzichtelijk, dus kom je bij Deloitte ook na je keuze in het vacature-zoekscherm. Het leuke is dat er soms zoekschermen bij komen op basis van keuzes. Als je het vakgebied consulting kiest krijg je een keuze-optie erbij waarbij je kan kiezen tussen technology, human capital of strategy&operations. Als je dan kiest voor human capital of technology komt er weer een optie bij: het team (wat specifieke deelgebieden zijn binnen het vakgebied). Daarmee biedt Deloitte de mogelijkheid echt in te zoomen op het specialisme dat een professional zoekt.

De vacatures zelf hebben regelmatig een video over het vakgebied. Dus niet over Deloitte breed, maar over Human Capital consulting of technology consulting bijvoorbeeld.

Screen Shot 2017-09-04 at 21.29.43

Onderaan de vacature heeft men op basis van het ‘shopping model’ een ‘hij dit deze vacatures bekeek bekeek ook deze vacatures als gerelateerde vacature-optie. Een interessante (en soms risicovolle) manier om vacatures te relateren weet ik uit ervaring, erg leuk dat Deloitte dat zo doet. Zo zie je bij deze vacature meteen al dat mensen zich niet af laten schrikken door de ervaringscategorieën (aangezien bij deze 3 – 6 jaar functie meteen een 7 – 10 jaar ervaring functie als gerelateerd staat).

Screen Shot 2017-09-04 at 21.33.53

Solliciteren

Screen Shot 2017-09-04 at 21.36.21Deloitte maakt het sollicitanten makkelijk. Drie heldere opties om te solliciteren. Zeer kandidaat vriendelijk, simpel en effectief. Ondanks dat je alle data je systeem in krijgt zonder tussenkomst van een recruiter, vraag je niet overbodig veel onzin aan kandidaten die al veel tijd hebben besteed aan hun CV en brief.

Match

Deloitte heeft ook een leuke match tool. Simpel, maar doeltreffend. In plaats van dat jij een vacature zoekt, geef je je ervaring en je vakgebied in. Op basis daarvan mag je enkele ‘sub vakgebieden’ kiezen en dan geeft men de vacatures weer. Een andere manier om hetzelfde te bereiken als vacatures zoeken. Niet heel high tech, maar doeltreffend.

Screen Shot 2017-09-04 at 21.39.26

Stem op Deloitte

Vind jij dat Deloitte genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners