Home Corporate recruitmentsites Review: werken bij Enexis

Review: werken bij Enexis

12 keer
0

Enexis is als tweevoudig winnaar geen vreemde op de long list bij Digitaal-Werven. Enexis was in 2012 de partij die Deloitte na twee jaar hegemonie van de troon stootte met een geweldig ervaring. Vorig jaar lanceerde men een nieuwe website die men gedurende het jaar is blijven doorontwikkelen. Daardoor staat er nu een site die op de long list terecht is gekomen. Wordt Enexis de eerste ‘come back kid’?

Screen Shot 2017-09-06 at 10.24.27

Homepage

De homepage van Enexis laat weinig te wensen over. Je bent er voor vacatures, dus dat is wat je krijgt. Een hele leuke, eigentijdse, eenvoudige, goed doordachte manier om mensen naar de juiste vacature te loodsen.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.27.49
Men kent een aantal vakgebieden en per vakgebied heb je subvakgebieden die zich aanpassen aan je keuze. Helder, duidelijk en to the point. Die subvakgebieden zijn echter alleen voor uitvoering en engineering, de andere vakgebieden ga je direct door naar een pagina over het desbetreffende vakgebied.

In deze pagina’s wordt het vakgebied uitgelegd, met concrete voorbeelden en quotes, foto’s van mensen, etc. Helder, to the point, mooi opgemaakt.

 

Screen Shot 2017-09-06 at 10.31.38

Vacatures

De vacatures zijn primair tekst, maar beginnen met een uitgebreide samenvatting. Uniek aan de Enexis website is dat men per vacature aangeeft of het een kantoor of buitendienst functie betreft, of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt erop kunnen solliciteren en of het in het ‘flexibel werken’ programma van Enexis past (hun ‘nieuwe werken’ initiatief). Dit zijn ook selectie criteria waarop je kan selecteren in de zoekfunctie.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.34.15

Uiteraard heeft ook Enexis een meebewegende solliciteerbutton naast de functie titel die altijd in beeld blijft. Het solliciteren zelf is eenvoudig. Middels CV extractie komt dat meteen helemaal goed.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.34.33

Wie ken jij?

Een leuke extra functie van Enexis is de wie ken jij optie. Via je Linkedin profiel kan je makkelijk zien wie je bij de organisatie kent. Dat werkt misschien drempelverlagend, je kan navraag doen.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.37.29

Stem op Enexis

Vind jij dat Enexis genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here