Review: Werken bij NS

Bas van de Haterd Op 19 september 2017
Gem. leestijd 3 min 374x gelezen
Deel dit artikel:

De Nederlandse Spoorwegen staan niet altijd even positief in het daglicht. Dat heeft natuurlijk zijn effect op het werkgeversmerk, wat een logische verklaring is dat de NS veel tijd en aandacht besteed aan hun wervingssite. Een long list nominatie voor Digitaal-Werven heeft dit tot gevolg, dus eens kijken hoe goed de site is.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.26.05

Homepage

Meteen op de homepage is zichbaar hoe divers de NS eigenlijk is. Operatie (de treinen), de winkels, techniek, IT, finance, vastgoed, staf, stages en inhuur. De site bedient dus ook tijdelijk personeel, wat ik altijd erg kan waarderen.

Meteen eronder staan een aantal uitgelichte vacatures en wat nieuws en daaronder de mogelijkheden de recruiters van de NS live te ontmoeten. Dat is nu leuk, de NS heeft door dat ze aanwezig moeten zijn, het verhaal van persoon tot persoon vertellen werkt vaak het beste. Vragen beantwoorden hoe het echt is, bij een bedrijf dat zoveel in de media is en waar iedereen wel een mening over heeft.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.39.08

Vacatures

De NS heeft veel vacatures open. Honderden. Dan zijn goede filters nodig. NS geeft meerdere filters weer, zowel op werkgebied als via een kaart op de regio, op onderdelen (unit), op aantal uur per week en nog veel meer. Dat is een fijne zoekfunctie.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.41.02

Verder staat er heel goed per functie een korte samenvatting, wel het begin van de vacature dus soms is die niet zo goed, maar ook een overzicht van de functie. De stad, wat voor soort functie het is, het aantal uur, het opleidingsniveau, de unit en als het een winkel is welk merk winkel. Lekker uitgebreid, daar houd ik van.

De vacature zelf begint met een gezicht, je recruiter.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.43.54

Daaronder een wat vreemder overzicht met Winkels, NS stations, Den Haag, zonder al te veel uitleg erbij.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.44.26Rechts naast de vacatures staan bovenaan gerelateerde vacatures (zou ik eerder onderaan gezet hebben, maar goed, dat is een keuze). Daarna NS collega’s (zou iets meer informatie bij mogen en dan openen in een nieuw venster) en de organisatie structuur (wat ik op zich, zeker bij een complexe organisatie als de NS kan waarderen, maar wederom zou ik voor een iets andere invulling hebben gekozen.

Solliciteren

Het solliciteren begint met een tweetal vragen..

Screen Shot 2017-09-15 at 17.48.01

 

 

 

 

Screen Shot 2017-09-15 at 17.49.13Daarna bieden ze je de mogelijkheid je CV te uploaden, waarbij het vooral heel leuk is dat ze die optie ook via Dropbox bieden. Dat is mooi, daarmee maken ze mobiel solliciteren mogelijk. Waarom ik trouwens een CV moet uploaden voor een winkelfunctie snap ik niet echt, een studentenbijbaan met een CV… apart.

Ook is het jammer dat als je je CV upload je alsnog informatie moet invullen die in de CV staat.

Ruimte voor verbetering nog, maar desalniettemin een hele nette ervaring bij de NS.

Stem op NS

Vind jij dat NS genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners