Review: Werken bij Topdesk

Bas van de Haterd Op 22 september 2017
Gem. leestijd 3 min 196x gelezen
Deel dit artikel:

Na Macaw is er een tweede middelgrote IT’er die genomineerd is voor Digitaal-Werven in 2017. Iets dat bewijst wat Digitaal-Werven al jaren stelt, een goede ervaring is niet alleen weggelegd voor organisaties met de grootste budgetten. Topdesk, een IT bedrijf met zo’n 500 medewerkers, doet het ook gewoon heel goed.

Screen Shot 2017-09-16 at 14.53.44

Homepage

De homepage begint met een visual en een klein linkje naar een leuke video van TOPdesk in 1 minuut. Daaronder meer over topdesk en de vacatures, die Engelstalig vacancies worden genoemd, maar wel gewoon in het Nederlands zijn.

Daaronder heeft men drie grote content items, kernwaarden, collega’s en arbeidsvoorwaarden. Helder. Belangrijke aspecten die ook de aandacht krijgen. Dat is goed gedaan.

Screen Shot 2017-09-16 at 15.25.28 Vacatures

Het vacature overzicht heeft niet echt een zoekfunctie, dat is jammer. Alles door elkaar geeft een totaalbeeld, maar als ik als commercieel persoon aan de slag zou willen moet ik ook wel heel veel IT vacatures bekijken, en anderson ook wel. Een filter zou niet misstaan.

Wat wel weer heel leuk is, is dat midden tussen de vacatures gewoon collega’s staan, met quotes en foto. Dat breekt het geheel en maakt het menselijk. Erg leuk om dat hier te doen, dat kom je niet zo vaak tegen in het vacature overzicht.

Screen Shot 2017-09-16 at 15.28.55

De vacatures in het overzicht zijn wel weer heel erg helder. Met een zin die in een vraag (de sollicitant aansprekend) omschrijft wat je gaat doen. Meestal een standplaats, vaak een niveau en het aantal uur. Opvallend is dat dit niet elke keer in dezelfde volgorde staat. soms staan de uren voorop, soms het vakgebied, soms de locatie. Of dit bewust is of niet weet ik niet, het kan natuurlijk zijn dat ze hiermee testen.

Screen Shot 2017-09-16 at 15.33.24Naast de vacature staat onder andere het beste werkgevers onderzoek (waar men 3e is geworden) duidelijk vermeld, iets dat ik heel slim vind. Juist een niet super bekend, kleiner bedrijf als Topdesk moet extra door externe validatie laten zien dat ze goed bezig zijn. Dus dat bij de vacature zelf vermelden is slim.

Er staat niet één collega bij de vacature, maar een sfeer foto. De lunch zo te zien. Ook dat kom je zelden tegen en ook dat kan ik heel erg waarderen.

Tot slot kan ik de manier waarop ze (onder de sollicitatieknop) het ‘acquisitie wordt niet op prijs gesteld’ zinnetje verwerkt hebben ook erg waarderen. Leuk gedaan. Made me smile, dat is altijd goed.

Screen Shot 2017-09-16 at 15.33.13

 

 

Stem op TOPdesk

Vind jij dat TOPDesk genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners