Roestvrij Taal schrijft ook komende jaren duizenden vacatures voor Rijksoverheid

Peter Boerman Op 27 november 2018
Gem. leestijd 2 min 743x gelezen
Deel dit artikel:
Roestvrij Taal schrijft ook komende jaren duizenden vacatures voor Rijksoverheid

Alle vacatureteksten voor de Rijksoverheid worden ook de komende jaren geschreven door Roestvrij Taal uit Uden. Het tekstbureau won daarvoor recent een uitgebreid aanbestedingstraject.

Het contract is ingegaan op 1 november en heeft een looptijd van 2 jaar, met daarbovenop 2 opties voor verlenging met een jaar. Dat betekent dat Roestvrij Taal – bij goed functioneren – tot 1 november 2022 de vacatureteksten schrijft voor de Rijksoverheid. En dat zijn er nogal wat: gemiddeld zo’n 600 per maand.

kittie spierings roestvrij taal‘Een stevige uitdaging’

“Een stevige uitdaging”, bekent Kittie Spierings, directeur-eigenaar van Roestvrij Taal. “Maar we kennen het klappen van de zweep: de afgelopen 2,5 jaar lag dit contract ook bij ons.” Wel is het nieuwe contract uitgebreider dan het vorige. “Voorheen ging het puur om vacatureteksten, nu gaat het ook om jobbranding en arbeidsmarktcommunicatie in algemene zin. Dat betekent dat we voortaan bijvoorbeeld ook trainingen verzorgen en teksten schrijven voor folders en websites.”

Al 12.500 vacatureteksten geschreven

Sinds mei 2016 schreef Roestvrij Taal al zo’n 12.500 vacatureteksten voor de Rijksoverheid. Het gaat om de meest uiteenlopende functies, bij alle ministeries en uitvoeringsorganisaties van het Rijk. Van het ministerie van Buitenlandse Zaken tot de Algemene Rekenkamer, en van Rijkswaterstaat tot het KNMI.

‘Horen we op het nieuws dat de fiscus extra inspecteurs zoekt, dan weten wij dat we aan de bak kunnen’

Spierings: “De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en het belang van wervende en kandidaatgerichte vacatureteksten neemt alleen maar toe. Het Rijk zoekt veel personeel en het is mooi om daar een rol in te vervullen. De actualiteit zorgt daarbij voor een extra dimensie. Horen we vandaag op het nieuws dat de Belastingdienst extra inspecteurs zoekt, dan weten wij dat we morgen aan de bak kunnen.”

De aanbesteding was geen makkie

De vacatures die Roestvrij Taal schrijft worden onder meer gepubliceerd op WerkenvoorNederland.nl, de vacaturesite van de Rijksoverheid. Dat de samenwerking al liep, wil niet zeggen dat het binnenhalen van het nieuwe contract een makkie was. “Het ging om een Europese aanbesteding; een pittig traject met veel proefopdrachten. Bovendien is de concurrentie de laatste jaren toegenomen.”

‘de afspraak is dat wij elke tekst binnen 24 uur na ontvangst van de opdracht aanleveren’

In de beoordeling was kwaliteit doorslaggevend (75%), prijs was ondergeschikt (25%). Spierings is trots op haar team: “We hebben ons opnieuw bewezen. Vanwege de wervingskracht van onze teksten, maar ook door de online vindbaarheid en doordat onze organisatie helemaal is ingericht op verwerking van zoveel vacatures per dag. Belangrijk, want de afspraak is dat wij elke tekst binnen 24 uur na ontvangst van de opdracht aanleveren. Dankzij een sterk team met 10 goed op elkaar ingespeelde schrijvers én een betrouwbare flexibele schil lukt het ons elke dag weer om die verwachting waar te maken.”

Foto boven: Tijdens een feestelijke toost in Den Haag proostten vertegenwoordigers van Roestvrij Taal en de Rijksoverheid op de hernieuwde samenwerking. In het midden (rode rok): Kittie Spierings.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners