Shell verslaat Rabobank als favoriete werkgever

Martijn Hemminga Op 08 april 2010
Gem. leestijd 2 min 2670x gelezen
Deel dit artikel:

In het eerste kwartaal van 2010 heeft Shell de eerste plaats als meest favoriete werkgevers van Nederland overgenomen van Rabobank. De bank zakte naar de tweede plaats op de voet gevolgd door Philips. De verschillen tussden de drie werkgevers is echter erg klein.

Verschuivingen
Ten opzichte van geheel 2009 zien we een aantal verschuivingen in de top 20 van de barometer Meest Favoriete Werkgever. Zo zakt de Politie drie plaatsen en is ze nu ingehaald door Defensie. Verder zien we dat ING twee plaatsen stijgt. Deze stijging kan vrijwel geheel worden toegeschreven aan de integratie met Postbank. Respondenten die in het onderzoek Postbank noemen als werkgever, worden nu (ook) opgeteld bij ING. Vorig jaar was Postbank nog een aparte werkgever in de lijst.

nieuw   oud werkgever
1   2 Shell
2   1 Rabobank
3   3 Philips
4   6 ING
5   5 KLM
6   8 Defensie
7   4 Politie
8   7 Het Rijk
9   24 TNT
10   27 Heineken
11   18 GGZ
12   14 Albert Heijn
13   9 Nederlandse Spoorwegen
14   15 KPN
15   17 Brandweer
16   22 Google
17   28 Akzo Nobel
18   34 DSM
19   103 AMC
20   11 ABN AMRO

TNT en Heineken stijgen
Drie werkgevers maken een behoorlijke stijging door. TNT en Heineken komen beiden de top 10 binnen vanaf een positie buiten de top 20. Verder stijgt het AMC naar plaats 19. Hiermee lijkt ze de tendens van de afgelopen tijd te doorbreken. Na 2009 constateerden we dat vrijwel alle ziekenhuizen aan populariteit hadden verloren ten opzichte van 2008. Nu zit er weer een stijgende lijn in. Dat geldt eveneens voor GGZ. Verder lijken Akzo Nobel en DSM zich helemaal hersteld te hebben van de impact die de crisis heeft gehad op hun posities.

Verliezers
De grootste verliezers in het eerste kwartaal van 2010 zijn de Nederlandse Spoorwegen en ABN Amro, De NS verliest haar top 10 positie en is nu op plaats 13 te vinden. ABN Amro zat in 2009 nog dicht tegen de top 10 aan, maar zakt nu 9 plaatsen naar plaats 20. Organisaties die de top 20 hebben verlaten zijn onder andere de Belastingdienst, Unilever en Rijkswaterstaat.
Bron: Intelligence Group

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners