SkillsCV eerste Ethical Board van Nederland

Met de oprichting van de eerste Ethical Board in Nederland neemt SkillsCV het voortouw om haar eigen organisatie en methodiek onafhankelijk te toetsen.

Valérie van der Ven Op 24 september 2022
Gem. leestijd 2 min 601x gelezen
Deel dit artikel:
SkillsCV eerste Ethical Board van Nederland

Experts technologie, arbeid en ethiek nemen zitting in de eerste Ethical Board van Nederland. Hoogleraar Jeroen van den Hoven (Ethiek en Technologie, TU Delft) heeft toegezegd voorzitter te worden van de Ethical Board van SkillsCV. Mensen laten zien wat ze kunnen, en precies daar een passende baan bij vinden. Dat is de ambitie van SkillsCV, een startup die baanzoekers en -wisselaars uitdaagt een ‘skills cv’ te maken, en dat automatisch combineert met alle openstaande vacatures in Nederland.

ethical board
Maarten Westerduin, Co-founder en CEO van SkillsCV

Experts technologie, arbeid en ethiek nemen zitting in de eerste Ethical Board van Nederland.

Co-founder en CEO Maarten Westerduin: ‘We zijn jong en groeien hard. We bevinden ons in de wereld van arbeidsmarktontwikkelingen, techniek en ethiek. Om duurzaam verschil te kunnen maken moeten we blijvend leren en onszelf steeds opnieuw de vraag stellen: hoe kunnen we het nog beter doen? Ik ben ongelooflijk trots dat we met deze indrukwekkende groep van experts een manier hebben gevonden om ons onafhankelijk scherp te houden de komende tijd.’

Ethical Board als onafhankelijke adviesraad

SkillsCV is tot de vorming van een Ethical Board gekomen doordat zij zich heeft laten adviseren door Lodewijk Asscher over de ethische en publieke aspecten waar SkillsCV rekening mee moet houden en deze te borgen in de governance en een uitvoeringsprogramma. De Ethical Board zal als onafhankelijke adviesraad toetsen dat de startup haar initiatieven en innovaties op een ethische manier ontwikkelt en borgt in de eigen organisatie en keten.

De Ethical Board zal toetsen dat de startup haar initiatieven en innovaties op een ethische manier ontwikkelt en borgt in de eigen organisatie en keten.

Naast Van den Hoven nemen Ronald Dekker (arbeidseconoom TNO), Elijah Alvares (sectorbestuurder FNV Young&United), Serena Does (hoogleraar Verwey Jonker Instituut), Renee Frissen (oprichter Open Embassy) en Danny Sanders (mede-oprichter The Inclusion Studio) zitting in de Board.

Over SkillsCV

SkillsCV helpt baanzoekers een baan te vinden die past bij wat je kan. Dat doet SkillsCV door een beweging op gang te brengen in gesprek met de relevante spelers op de arbeidsmarkt, maar ook met het bouwen van een app waarin het bedrijf in kaart brengt wat een baanzoeker kan, en dat profiel matcht met alle openstaande vacatures in Nederland. Daarmee wil SkillsCV een bijdrage leveren aan een nieuwe manier van kijken naar de arbeidsmarkt: via skills in kaart brengen wat je kan en laten zien wat je daarmee kan.

Lees ook

Deel dit artikel:

Valérie van der Ven

Partner Succes Managerbij Werf& | ToTalent
Valérie is een servicegerichte dame met een achtergrond in hospitality & hotelmanagement. Na jaren in mooie hotels te hebben gewerkt, is ze in 2018 overgestapt naar - zoals ze het zelf noemt - het kantoorleven. Gestart in verkoop binnendienst, vervolgens ervaring opgedaan binnen HR en zo doorgegroeid naar recruitment als coördinator. Vanaf 1 maart 2021 is ze werkzaam bij Werf& | ToTalent. Valérie is erg enthousiast om de recruitmentindustrie van top tot teen te leren kennen en haar doel is om partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Partners kunnen met al hun vragen terecht bij Valérie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners