De slimme samenwerking die van Marktplaats een nóg groter vacatureplatform maakt (OTYS)

Peter Boerman Op 16 maart 2017
Gem. leestijd 3 min 797x gelezen
Deel dit artikel:
De slimme samenwerking die van Marktplaats een nóg groter vacatureplatform maakt (OTYS)

Door een integratie met de OTYS-software is het nog simpeler geworden om vacatures te posten op Marktplaats. De site in vooral tweedehands goederen profileert zich zo ook steeds meer als banenplatform.

Lees de hele case van Marktplaats die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2017.

Omschrijving van de case

Marktplaats is in Nederland een begrip als het gaat om de koop en verkoop van tweedehands én nieuwe goederen. Daarnaast groeide de site de afgelopen jaren enorm in het aanbod van diensten. Ook banen aanbieden en zoeken hoort daarbij. Als eerste specialist in recruitmentsoftware heeft OTYS uit Veenendaal een directe en gratis koppeling met de site geïntegreerd, waardoor vacatures direct vanuit het systeem eenvoudig, snel en kosteloos kunnen worden doorgeplaatst op Marktplaats Vacatures.

Groot potentieel

Met 8,2 (unieke) bezoekers per maand biedt Marktplaats een groot potentieel om geschikte kandidaten te vinden. Binnen enkele maanden tijd is het aantal vacatures op Marktplaats gegroeid van 2.000 naar 30.000 (lees hier hoe dit zo kwam). Vacatures plaatsen op het platform is kosteloos. Dit betekent dat OTYS-gebruikers nu half Nederland gratis kunnen bereiken met hun vacatures.

marktplaats otys

Wat was de impact van de case?

De samenwerking is zeer interessant voor beide partijen, stelt Wouter Geerling, ‎Business Development Manager bij Marktplaats/eBay. Zijn werkgever wil zijn vacaturesectie een duidelijke plaats in de markt geven, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met de grote vacaturebanken. ‘Door de integratie in OTYS zal het aanbod waarschijnlijk met duizenden vacatures per maand stijgen. Dit leidt vervolgens weer tot een significante stijging in het aantal bezoekers naar Marktplaats Vacatures.’

‘Door deze integratie stijgt het aanbod waarschijnlijk met duizenden vacatures per maand’

Vooral chauffeurs en koeriers zoeken er werk

Functies waarvoor een lagere of hooguit mbo-opleiding vereist is trekken momenteel de meeste bezoekers op Marktplaats Vacatures. Bezoekers zoeken het meest naar chauffeurs- of koeriersdiensten, schoonmaakwerk en inpakwerk. Dit is opmerkelijk, gezien de schaarste in deze beroepen. ‘Met dit gegeven in het achterhoofd liggen hier voor recruiters ontzettend veel kansen’, aldus Geerling. ‘Door hierop in te springen kunnen ze op een relatief eenvoudige en goedkope manier de schaarste in de markt opvullen.’

marktplaats otys

Waarom moet deze case een Werf& Awards winnen?

OTYS-ceo Jorrit Blok heeft het over een echte ‘win-win-win-win-situatie’. Volgens hem profiteren zowel Marktplaats als OTYS zelf als recruiters en werkzoekenden van de samenwerking. ‘Recruiters profiteren van een extra potentieel van de miljoenen unieke bezoekers van Marktplaats die ze gratis kunnen bereiken. Doordat OTYS-gebruikers vacatures eenvoudig kunnen doorposten, zal het aanbod op Marktplaats Vacatures verder groeien. Ze kunnen hierdoor de concurrentie aangaan met de grotere spelers in de markt. En een groeiend vacatureaanbod betekent natuurlijk ook meer naamsbekendheid, en meer bezoekers op je website. Werkzoekenden profiteren doordat ze nu eerder een geschikte baan kunnen vinden. En OTYS profiteert van de koppeling omdat het als eerste ATS-systeem zo’n samenwerking met Marktplaats in Nederland kan presenteren. Hiermee nemen we een voorsprong op de concurrentie.’

‘Dit is een echte win-win-win-win-situatie’

Betrokkenen bij case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Wouter Geerling – Manager Strategie & Marketing bij Marktplaats
  • Petra Barelds – Marketing Specialist bij OTYS Recruiting Technology
  • Martijn van Ingen – Junior Marketing bij OTYS Recruiting Technology

werf& awards abn caseDe inzendtermijn voor de Werf& Awards 2017 is gesloten

De komende dagen verschijnen nog wel meerdere cases op deze site. Maar inzenden voor de Werf& Awards van 2017 is helaas niet meer mogelijk: de termijn is gesloten. Kijk voor alle informatie en alle inzendingen op Werf& Awards.

werf& awards jobtalkBenieuwd wie er wint?

Kom dan op donderdag 11 mei naar Werf& Live, en je zult er niets van missen!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners