Anita Huijmans

FunctieD&I Leader BedrijfEY Bekijk profiel op LinkedIn

Wie is Anita Huijmans?

Anita Huijmans maakt zich sterk voor een meer diverse en inclusieve organisatie. Weet als geen ander dat een betere balans tussen mannen en vrouwen, aantrekken van multicultureel talent, opkomen voor rechten van de LGBTI+ community en oog voor medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt een bedrijf van binnenuit sterker maakt. Ook zorgt ze ervoor dat de klanten van EY meer inspelen meer diverse teams.

Ze volgde opleidingen in Jeugd & Welzijnswerk en Human Recoures in Amsterdam, werkte enkele jaren in de geestelijke gezondheidszorg en HR en kwam 23 jaar geleden in dienst bij EY.

Waarover spreekt zij tijdens het online seminar Diversiteit & Inclusiviteit?

Diversiteit is een veranderproces die door de hele organisatie moet worden gedragen. Het gaat daarbij om het veranderen van cultuur, het systeem, het gedrag van de mensen en het beleid van organisaties. Het doel van Diversiteit en Inclusiviteit is dat iedereen die werkzaam is in je bedrijf zich welkom te laten voelen en dat iedereen zijn/haar unieke zelf mee kan brengen naar het werk. Dit betekent voor de organisatie dat zij de beste talenten kan blijven aantrekken, meer innovatie, hogere medewerkerstevredenheid en uiteindelijk tot meer winst. Ondanks deze heldere businesscase blijft dit onderwerp voor veel organisaties weerbarstig. Welke ervaring heeft EY op dit onderwerp en wat zijn de belangrijkste interventies die ervoor hebben gezorgd om beweging te creëren?

Inschrijven

Premium partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig