Diana Matroos - dagvoorzitter

FunctiePresentator interviewer journalist dagvoorzitter bestuurder Bekijk profiel op LinkedIn

Na mijn afgeronde studie Culturele en Maatschappelijke vorming heb ik gekozen om me te verdiepen in journalistiek en diepte interviews. Daarvoor heb ik de studieroute interview afgelegd aan de School voor Journalistiek te Utrecht.
Vanaf 1999 ben ik ook in de journalistiek gaan werken. Eerst als redacteur, daarna (vanaf 2004) als presentator: ik presenteerde diverse nieuwsprogramma’s als Editie NL, 4 in het Land, het Half Acht Nieuws op RTL 4 en het RTL Z Nieuws.

In 2012 is daar radio bijgekomen. Ik presenteerde daar diverse programma’s zoals Zakendoen met…., ZZP Cafe en Beeldbepalers. Ik ben daar overigens nog steeds werkzaam als presentator en te horen bij het programma Big Five.

Naast deze werkzaamheden ben ik dagvoorzitter op congressen.
Bouwend op mijn ervaring bij BNR Nieuwsradio en RTL breng ik – in het Nederlands of in het Engels – inhoud, interactie en inspiratie tijdens een seminar, veelal in de zakelijke sector.

Ook geef ik presentatie trainingen waarbij ik geloof in de kracht van authenticiteit: standaardtrainingen bestaan bij mij niet, de snelste weg naar een goede presentatie is jezelf zijn. Door met je in gesprek te gaan, probeer ik te ontdekken wat jou daarvan weerhoudt. Vanuit journalistiek oogpunt geef ik geen mediatraining.

Vier verschillende activiteiten dus, maar één kern: mensen.
Met open vizier achterhalen wat ze drijft, ze verleiden hun verhaal te vertellen, energie genereren door het beste uit ze te halen: dat is wat ik doe en energie van krijg.

Onze partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Bluewave
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
Jobdigger
Jobmatix
LEF Media
Monsterboard
Mysolution
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
RecruitAgent.ai
Recruitercode
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
SendtoDeliver
SteamTalmark
Textkernel
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
UP in Business
WBNRS