Kristel van Prattenburg

FunctieSearch Consultant / Recruiter BedrijfKunneman & Vandenbroek Recruitment Solutions Bekijk profiel op LinkedIn

Wat is de motivatie voor de nominatie? *

Een recruiter als Kristel heb ik niet eerder gezien. Een wonder hoe ze alle balletjes hoog houd, overal op de hoogte van is, en altijd klaar staat voor haar collega’s. Met al meer dan 20 jaar ervaring in het vak, weet ze waar de markt goed op gaat en kent ze alle fijne kneepjes en trucjes. Kristel weet goed in te spelen op de drijfveren van kandidaten en weet de toppers naar binnen te harken

Kristel is een echte topper! Al 20 jaar actief in recruitmentland is zij in staat door haar persoonlijke benadering van kandidaten te zorgen voor een optimale conversie van benadering naar contact én naar uiteindelijke plaatsing van de benaderde kandidaten. In 1 woord well deserved als zij de titel mocht winnen!

Kristel is een ware professional in haar vak. Dit jaar is zij 20 jaar werkzaam bij Kunneman & Vandenbroek Recruitment Solutions en heeft zij vele dingen meegemaakt. Zij is een echte teamplayer die voor iedereen klaar staat, tegelijkertijd werkt zij het hardst van iedereen. Ze zorgt ervoor dat Kunneman & Vandenbroek kan bestaan door middel van het implementeren van ontwikkelingen in MySolution, ze haalt aan de lopende band kandidaten binnen door middel van een unieke, persoonlijke en vriendelijke benadering en ze weet in 5 minuten de perfecte match te maken tussen kandidaat en bedrijf. Kristel is een wandelende encyclopedie op het gebied van namen van kandidaten, ze onthoudt iedereen en weet hier ook de betreffende kwaliteiten en ervaring bij te noemen. Dit zorgt tijdens de wekelijkse stand-ups steeds weer voor goede matches die anderen niet zo snel gezien zouden hebben. Op de werkvloer is Kristel een inspirerende werknemer. Als één van de jongste in het team kijk ik tegen haar op. Ze werkt hard en combineert dit met een druk persoonlijk leven. Daarbij staat ze altijd klaar om te helpen en zegt ze waar het op staat. Kristel praat haar collega’s regelmatig bij over de nieuwste ontwikkelingen in recruitment en helpt hen ook om dit in de praktijk te brengen. Ze weet ontzettend veel van recruitment af en draait haar hand er niet voor om om deze kennis aan anderen door te geven. Kristel is een recruiter in hard en nieren met veel passie voor haar werk. Zij verdiend het om voor deze award genomineerd te worden!

 

Kristel betrad het recruitmentvak als 20-jarige nieuwkomer, en gedurende de afgelopen 20 jaar is ze geëvolueerd tot een ervaren sourcer met een blijvende focus op de kandidaat. Destijds werd ze als een buitenbeentje beschouwd omdat ze de werving vanuit het perspectief van de kandidaat benaderde, maar nu is dit precies de reden waarom zij en Kunneman&Vandenbroek excelleren in werving en selectie. Kristel heeft verschillende fasen doorgemaakt, van long lists en short lists tot de uitdagingen van de coronalockdowns. Ze heeft de overgang meegemaakt van fysieke interviews op kantoor naar volledige videocalls en allerlei ontwikkelingen op het digitale vlak binnen de organisatie gerealiseerd. Van papieren dossiers met cv’s en vacatureteksten naar het gebruik van Tangram, en recentelijk heeft ze zich ingezet voor het implementeren van een CRM op basis van Salesforce, waarbij ze key user is voor MySolution. Het automatiseren van het recruitmentproces past haar als een handschoen, en Kristel combineert de ideale mix van menselijkheid en resultaatgerichtheid. Haar enthousiasme, gekke dansjes bij het succesvol matchen van een kandidaat en optimisme, zelfs in moeilijke tijden, zijn bekende kenmerken voor haar collega’s. Met de viering van haar 20-jarig jubileum realiseren we ons extra goed wat een bijzondere recruiter Kristel is, iets wat zowel kandidaten, opdrachtgevers als collega’s zeker zullen beamen!

 

Kristel is een duizendpoot en heeft de beste tips & tricks. Zit zo lang in het vak dat ze nog cv’s kreeg via de FAX!

 

In de wereld van recruitment is Kristel een waardevolle kracht die uitblinkt in haar vakgebied. Haar vermogen om snel inzicht te krijgen in de unieke vaardigheden en capaciteiten van individuen is opmerkelijk en plaatst haar in de top van bureau recruiters. Kristel heeft een scherp oog voor talent en kan intuïtief herkennen waar mensen goed in zijn, zelfs voordat ze het zelf volledig realiseren. Wat Kristel onderscheidt, is haar benadering van mensen. Bij het benaderen van potentiële kandidaten gebruikt ze altijd een zorgvuldig samengestelde tekst die niet alleen informatief is, maar ook een warme en uitnodigende toon heeft. Ze begrijpt dat het wervingsproces niet alleen gaat om het invullen van vacatures, maar ook om het creëren van kansen voor individuen om te groeien en te bloeien in hun loopbaan. Een van Kristels meest bewonderenswaardige eigenschappen is haar vriendelijkheid. Ze benadert haar werk met een empathische en medelevende houding, waardoor ze een positieve indruk achterlaat op iedereen waarmee ze in contact komt. Haar vriendelijkheid strekt zich uit tot haar interacties met kandidaten, waarbij ze altijd open staat voor vragen en zorgen, en bereid is om te helpen bij elke stap van het sollicitatieproces. Een ander aspect dat Kristel tot een uitstekende recruiter maakt, is haar vermogen om zonder druk te werken. Ze dwingt nooit iemand om een bepaalde carrièrestap te zetten, maar in plaats daarvan moedigt ze aan en biedt ze ondersteuning. Haar aanpak is gericht op het begrijpen van de behoeften en doelen van de kandidaat, en vervolgens samen te werken aan het vinden van de perfecte match tussen het individu en de organisatie. Kristel is niet alleen geïnteresseerd in het invullen van posities; ze koestert de hoop dat elke persoon die ze plaatst een waardevolle en bevredigende nieuwe carrièrekans zal krijgen. Haar toewijding aan het welzijn van de kandidaten gaat verder dan de aanname en omvat ook hun toekomstige groei en succes binnen het bedrijf. Kortom, Kristel is niet zomaar een recruiter; ze is een ware professional die de kunst van werving en selectie begrijpt op een manier die niet alleen resultaatgericht is, maar ook mensgericht. Haar scherpe inzicht, warme benadering, vriendelijkheid en respect voor individuele keuzes maken haar tot een gewaardeerde en effectieve bureau recruiter.

 

Als kersverse recruitment consultant heb ik in de afgelopen maanden veel ondersteuning gekregen van Kristel. Kristel is volop bezig met het vernieuwen van het recruitment proces en het efficiënter maken van de bedrijfsprocessen. Met haar (bijna) 20 jarig dienstverband heeft ze de kennis van de markt in huis en weet ze dagelijks collega’s te motiveren om het maximale uit een gesprek te halen. Zodra een zoektocht naar de perfecte kandidaat vast loopt is Kristel er om de mogelijkheden te vinden, geen uitdagende positie is moeilijk genoeg voor Kristel. Zelf ben ik ook benaderd door Kristel, dit heeft ze gedaan op een unieke manier die opviel tussen de velen berichten, dit kwam door haar professionaliteit, doortastendheid en kwaliteit van haar bericht. Kortom, een collega om trots op te zijn!

 

Al twintig jaar werkt Kristel in de wereld van recruitment. Voordat de meeste mensen binnen onze organisatie hun basisschool hadden afgerond, zat zij al op kantoor, werkzaam in de arbeidsmarkt en de perfecte match makend tussen werknemer en werkgever. Destijds was ze een nieuwkomer van 20 jaar oud in het werkveld van recruitment. In de loop der tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een ervaren sourcer met een voortdurende focus op de kandidaat. Naast het leidinggeven aan twee talent sourcers, is ze tegenwoordig nog steeds bezig met het maken van de juiste match. Hoe doet ze dat? Met passie, leuke dansjes en enorm veel enthousiasme! Ze is vooruitstrevend en voortdurend bezig met het verbeteren van processen bij Kunneman & Vandenbroek. Ze heeft de overstap gemaakt van papieren dossiers vol met cv’s en vacatureteksten naar het werken met Tangram. Recentelijk heeft ze zich ingezet voor het gebruik van CRM op basis van Salesforce en fungeert ze als key user voor MySolution. Al met al is ze een powervrouw die weet hoe ze effectief kan handelen en aanpakken. Wij kunnen niet zonder Kristel!

 

Kristel maakte 20 jaar geleden als broekie van 20 haar intrede in het Recruitment vak. Sindsdien heeft zij zich ontwikkelt als een senior sourcer die altijd oog voor de kandidaat behoudt. Waar zij toen ter tijd een beetje als buitenbeentje beschouwd werd omdat de werving vanuit het perspectief van de kandidaat gevormd werd, is nu waarom zij (en Kunneman&Vandenbroek) uitblinken in de werving&selectie. Zij maakte tijden mee van long lists, short list, corona lockdowns, van continu fysieke interviews op kantoor naar volledige videocalls, en alles wat daar tussen zit. Daarnaast heeft zij ontwikkelingen op het digitale vlak gerealiseerd binnen onze organisatie. Van papieren dossiers vol met cv’s en vacatureteksten naar het werken met Tangram en in de afgelopen tijd heeft zij zich hard gemaakt voor het gebruik van CRM op basis van Salesforce en is zij key user MySolution. Het automatiseren van het recruitment proces is haar op het lijf geschreven, Kristel heeft de ideale combinatie van menselijkheid gecombineerd met resultaatgerichtheid. Overleggen, afstemmen en dan vooral ook doen! Gaan met die banaan en doorpakken. Waar wij als collega’s gewend zijn aan haar enthousiasme, gekke dansjes bij het succesvol matchen van een kandidaat en optimisme als het soms even tegenzit, ben ik me er met het vieren van haar 20 jarig jubileum extra van bewust wat een bijzondere recruiter Kristel eigenlijk is. Kandidaten, opdrachtgevers en collega’s zullen dit zeker herkennen!

 

*Kristel is meerdere malen genomineerd, waardoor een deel mogelijk overlappend kan zijn.

Premium partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig