Lieke van Loon

FunctieEigenaar BedrijfWerken in de Kempen & Werken in de Peel Bekijk profiel op LinkedIn

Mijn naam is Lieke van Loon. Ik ben 37 jaar en moeder van 2 kinderen, Meis (8) en Gus (5). Ik ben opgegroeid op een boerderij.

Mijn ouders zijn mijn inspiratiebron. Je kunt zover komen als je zelf wilt. Op jonge leeftijd zei ik al dat ik ondernemer wilde worden. Ik was als kind een érg druk, eigenwijs, ondernemend en bazig typetje dat alles naar haar hand probeerde te zetten. Een soort Pippi Langkous. De basis voor het ondernemerschap was er. Na mijn praktische opleiding op het VMBO koos ik voor een oriëntatiejaar bij de Landmacht. Hier kwam ik al snel tot de conclusie dat ik niet zo lekker ging op hiërarchie. Ik ben de MTRO in Eindhoven gaan volgen. Na mijn stage bij D-reizen wist ik dat mensen adviseren en helpen mijn ding was.  Na een klein jaar solliciteerde ik bij Tempo- Team in Bladel. Echter zonder de juiste papieren want het beleid van Tempo-Team was dat ze uitsluitend HBO-ers aannamen. Ik blufte me er doorheen en werd intercedent. Ik bleek hier voor in de wieg gelegd simpelweg door mezelf te zijn. Op dezelfde manier startte ik in 2014 mijn eigen bureau. Ik wist waar ik goed in was maar er waren genoeg zaken waar ik minder goed in bleek te zijn. Ik nam mijn oud-collega Lotte Veldman aan en ging met het idee om een regionaal vacatureplatform te ontwikkelen naar mijn zus Marion van Loon toe. Marion is de beste marketeer die ik ken. Zij wist in een mum van tijd een merk te bouwen en ik leerde van haar wat het effect van marketing en communicatie was. Werken in de Kempen was een feit. Niemand uit de hele regio kon nog om ons heen. We gingen er gemakshalve vanuit dat als het platform eenmaal zou lopen, we er niets meer aan hoefden te doen. Niets was minder waar. Op basis van trial and error ondernamen we.  Pas toen er focus kwam ging het echt groeien. Want we deden het anders dan alle andere bureaus. Het maakte ons namelijk niet uit hoe iemand zijn baan of medewerker vond, als wij ze maar konden verbinden. Ons platform werd groter en groter en we voegden er events aan toe. We deden simpelweg alles om werkgevers en hun vacatures lokaal in de schijnwerpers te zetten. Als adviseurs. Geen verkopers.

Inmiddels zijn we 8 jaar verder. Werken we met 23 collega’s. Hebben we duizenden mensen aan een mooie baan geholpen binnen onze regio’s, werken we samen met zo’n 1.500 bedrijven en creëerden we een community van tienduizenden mensen. In 2021 openden we kantoren in Eindhoven, Tilburg en vanaf 2022 Helmond erbij. Dit alles onder de naam Werken in de Regio.

Werken met mensen en voor mensen is de rode draad in mijn leven. Mensen blij maken en bijdragen aan het grootste deel van hun leven; werk! Dat is waar ik het voor doe!

 

Premium partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
Bluewave
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Mysolution
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
RecruitAgent.ai
Recruitercode
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textkernel
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
UP in Business
WBNRS