Lodewijk Asscher

FunctiePartner bij Van de Bunt BedrijfVan de Bunt Bekijk profiel op LinkedIn

Lodewijk Asscher is van huis uit jurist. In 2002, toen nog universitair docent Informatierecht, werd hij na zijn promotie-onderzoek lid van de gemeenteraad van Amsterdam. In de jaren die volgden was hij lijsttrekker, wethouder, waarnemend burgemeester, minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier en partijleider van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer.

Als adviseur werkt hij het liefst met bestuurders en leidinggevenden aan oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Zijn opdrachten hebben gemeen dat ze maatschappelijk zeer relevant zijn en ingewikkeld vanwege hun veelzijdigheid.

Hoe zorg je voor kansengelijkheid voor alle kinderen op gemeenteniveau? Hoe kunnen publieke en private organisaties samen digitaal veiligheidsonderwijs voor professionals een boost geven? Hoe kunnen we zorgen dat alle jongeren kansrijk worden opgeleid? Hoe verbeteren we de wijken in Nederland waar mensen grote achterstanden ervaren? Dat is het type vraag waar Lodewijk zich graag op stort. Hij vind het daarbij belangrijk dat vraagstukken niet alleen op papier, maar ook in de praktijk aangepakt worden. Dat doet hij door coalities te smeden, publieke en private organisaties bij elkaar te brengen, en met op maat gemaakte aanpakken.

Lodewijk treedt op als adviseur, mediator, kwartiermaker, aanjager en sparringspartner. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Premium partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig