Roel Janssen

FunctieSenior Recruitment specialist Overheid BedrijfStartPeople Bekijk profiel op LinkedIn

Waarom is Roel genomineerd?

Roel is senior recruiter bij Start People en in deze rol samen met zijn team verantwoordelijk voor de werving van het personeel voor het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Jaarlijks 2500 aanvragen voorzien voor het COA is een uitdaging. Zeker gezien de maatschappelijke en politieke druk die hierbij komt kijken. In de praktijk betekent dit snel schakelen en snel vacatures vervullen, omdat er razendsnel een nieuwe opvanglocatie open moet. In deze dynamiek heeft Roel in 2022 een nieuw team gevormd en snel de mensen op het gewenste productiviteitsniveau gekregen en is als een leermeester voor deze collega’s. Roel weet zich bijzonder goed staande te houden: heeft het overzicht, bewaart rust en is als een inspirerende leermeester voor zijn collega’s. 

 In het recruitersvak is het zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner voor de klant van groot belang. Roel is hierin een voorbeeld voor het vak: hij denkt mee met de klant om werkprocessen te optimaliseren, kent het COA door en door en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Zo heeft hij samen met de klant het nieuwe inkoopsysteem geïmplementeerd, hij kent de behoefte en doorleeft de benodigde profielen bij het COA. Resultaat is dat er snel geschakeld kan worden als er een nieuwe opvanglokatie open moet. 

 De arbeidsmarkt is volop in ontwikkeling en bij het COA is een aantal schaarse profielen. Roel heeft de bakens verzet en een nieuwe doelgroep aangeboord. Inmiddels zijn er ruim 200 ZZP-ers als begeleiders van de alleenstaande minderjarige asielzoeker geworven door Roel. Dit betekende in een snel tempo de doelgroep leren kennen. Hij schrijft pakkende vacatureteksten en heeft goede gesprekken met sollicitanten, is verbindend en schetst een realistisch beeld. Hij werkt voor resultaat en weet forecasting om te zetten naar concrete actie. En natuurlijk is Roel een professional: hij maakt optimaal gebruik van de diverse tooling. 

Premium partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
Bluewave
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Mysolution
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
RecruitAgent.ai
Recruitercode
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textkernel
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
UP in Business
WBNRS