Thom van 't Hullenaar

FunctieManager HR Corporate Recruitment & Employer Branding BedrijfEnexis Group Bekijk profiel op LinkedIn

Wie is Thom van ’t Hullenaar?

Thom is een ervaren corporate recruitment manager in de energiesector. Zijn specialiteiten zijn: (Corporate) Recruitment, Situationeel leiderschap, Coaching, Executive Search, en Employer Branding. Binnen Enexis Groep vervult hij sinds 2015 de functie van Manager HR Corporate Recruitment & Employer Branding.

Thom heeft in zijn jeugdjaren lange tijd in de jeugd van PSV gevoetbald. Deze ervaring is de grondlegger geweest voor een inmiddels succesvolle carrière in de Recruitmentwereld. Thom was een klassieke rechtsbuiten: acties maken, achterlijn halen, voorzetten geven. In zijn karakter zat en zit dat hij het vervolgens prima vindt als een ander de bal er in kopt. Als je maar gezamenlijk wint, ieder met zijn eigen talenten en kwaliteiten! Het is ook dit karakter geweest dat hem uiteindelijk heeft doen besluiten geen verdere carrière in het profvoetbal te ambiëren, maar vooral zijn mens-, service- én klantgerichtheid, ook verworven vanuit zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht, te benutten. En dat is waar het volgens Thom het meest om draait: het menselijk kapitaal en het verbindend collectief. Het vak Recruitment en zijn situationeel leiderschap vormen daarbij een ideale combinatie: Het juiste talent, op de juiste plek.

Inmiddels is Thom alweer ruim 5 jaar werkzaam als Manager HR Corporate Recruitment & Employer Branding bij Enexis Groep. Het tekort aan technisch personeel was daar nog nooit zo groot als nu. In de hele technische sector is het moeilijk om personeel te vinden. Dat is problematisch voor Enexis Groep; zeker nu het werkpakket toeneemt. Nu het energiesysteem de komende jaren ingrijpend verandert, is er veel extra werk. De krappe arbeidsmarkt leidt tot risico’s voor de uitvoering van het Klimaatakkoord en de groei van de economie. Hoe kunnen we vaart houden als het aantal medewerkers beperkt is? Voor Thom en zijn afdeling een enorme uitdaging om aan de instroomkant het tekort aan (technisch) personeel zo veel mogelijk te beperken. Desondanks is het hen gelukt om in 2020 ruim 700 vacatures te vervullen en de voor Enexis Groep meest schaarse doelgroepen te beïnvloeden voor Enexis Groep te kiezen.

Tijdens Werf& Live 2021?

Thom schuift aan tafel bij Heleen Stoevelaar en zal samen met Heleen reageren op suggesties van ons thuispubliek om los te komen van dogma’s rondom arbeidsmarktproblemen

Zie jij jouw vragen straks beantwoord worden door Thom?

Scoor jouw ticket

 

Premium partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Indeed
Intelligence Group
Otys Recruiting Technology
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Softgarden
Talent.com
ToTalent.eu
WBNRS