Wencke Ester-Lorber

FunctieCommercieel directeur BedrijfGreat Place to Work Nederland Bekijk profiel op LinkedIn

Wencke Ester-Lorber is commercieel directeur bij Great Place To Work Nederland. Ze weet uit eigen ervaring wat de negatieve effecten zijn van een onveilige werkomgeving. In de mediawereld zag ze hoe mensen gebukt gingen onder werkdruk en erbij willen horen, met burn-outs en depressies tot gevolg.

Wencke is ervan overtuigd dat psychologische veiligheid op de werkvloer een van de belangrijkste taken van een werkgever is. Ze streeft naar organisaties waar iedereen vrijuit mag spreken, ongeacht kleur, gender of rol, en kan bijdragen aan het succes van de organisatie. Dit vraagt om een organisatiecultuur die gebaseerd is op vertrouwen.

Haar iconische glitterlaarzen zijn een symbool van eigenheid en durf. Wencke is het gezicht van onze filosofie en een ervaren spreker op het gebied van psychologische veiligheid, vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusie en organisatiecultuur.

Wencke op het festival

Wencke verzorgt de sessie ‘De waarheid over ping-pong tafels, pizzasessies en petanquebanen‘ – ronde 2 (14:15-15:00) in zaal 1.

Stel je voor: je loopt een kantoor binnen waar de geur van verse pizza in de lucht hangt, er klinkt vrolijk pingponggekletter en je ziet werknemers met gelukzalige glimlachen op hun gezichten terwijl ze genieten van allerlei leuke perks. Geweldig, toch? Maar laten we eens wat dieper graven in waarom het creëren van een “geweldige werkplek” meer is dan alleen maar een eindeloze reeks pizzasessies en voordelen.

Als je als recruiter denkt dat je organisatie hemels moet zijn om een nieuwe kandidaat aan te trekken, moet je zeker niet aan deze sessie meedoen. Ik geef graag de handvatten om ervoor te zorgen dat je ook in je rol als recruiter een belangrijke rol speelt in het creëren van een cultuur van vertrouwen

Na deze sessie weet je:

  • Wat je eerste stap is in het creëren van een cultuur van vertrouwen
  • Hoe je dat op een goede manier over kunt brengen aan je kandidaat
  • Welke rol management hierin speelt

Onze partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Bluewave
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
Jobdigger
Jobmatix
LEF Media
Monsterboard
Mysolution
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
RecruitAgent.ai
Recruitercode
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
SendtoDeliver
SteamTalmark
Textkernel
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
UP in Business
WBNRS