Stéphanie Berris over de recruiter als ‘kleermaker’: ‘De luxe van een perfect fit’

Voor een belangrijke outfit die jou écht als gegoten zit, bestel je niet op de gok iets bij een online kledinggigant, maar ga je naar een kleermaker. Zo zou het ook moeten zijn in recruitment, betoogt Stéphanie Berris. Maar wat bedoelt ze daar precies mee?

Werf& gastredacteur Op 09 januari 2024
Gem. leestijd 3 min 161x gelezen
Deel dit artikel:
Stéphanie Berris over de recruiter als ‘kleermaker’: ‘De luxe van een perfect fit’

In 2023 buitelden we weer over elkaar heen om nieuwe tools te promoten die ons het recruitmentleven makkelijker zouden maken. Je zou denken dat we dankzij al die handige technologie inmiddels de hoogste conversie ooit moeten zien. Het tegendeel is waar: de arbeidsmarkt schreeuwt moord en brand over tekorten en de reputatie van onze beroepsgroep is er niet beter op geworden. Verbaast het u? Mij eerlijk gezegd niet.

Kandidaten worden er echt niet warm of koud van als je ‘een baan’ voor ze hebt.

Oké, ik sta inmiddels misschien bekend als “de recruiter zonder technologie”, omdat ik me wat afzet tegen de focus daarop. Natuurlijk zie ik heus de kansen wel die A.I. en Recruitment Automation ons kunnen brengen. Maar ik denk dat we, juist omdát werknemers ruime keuze hebben, in 2024 juist terug mogen (!) naar een meer ‘analoge’, mensgerichte aanpak. Kandidaten worden er echt niet warm of koud van als je ‘een baan’ voor ze hebt. Wat wél aanslaat is...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer lezen?

Deze column van Stéphanie Berris, Bureaurecruiter van het Jaar 2023, die bij EnergieQ in Apeldoorn werkt als recruiter én loopbaanprofessional tegelijk, is afkomstig uit het 180 pagina’s dikke Werf& Jaarboek, dat deze maand verschijnt. Een gratis (digitaal) exemplaar ontvangen? Vraag het hier aan!

Jaarboek

Lees ook

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners