VacatureVerbeteraar blijkt bijna 25% meer sollicitanten op te kunnen leveren

Peter Boerman Op 04 juli 2017
Gem. leestijd 2 min 1944x gelezen
Deel dit artikel:
VacatureVerbeteraar blijkt bijna 25% meer sollicitanten op te kunnen leveren

Een test van de VacatureVerbeteraar op 2.500 vacatures heeft ‘de verwachtingen overtroffen’. Het aantal sollicitaties bleek met de tool eenvoudig met 25 procent omhoog te krijgen.

De VacatureVerbeteraar is een tool die aan de hand van slimme algoritmes vacatureteksten realtime beter op de doelgroep weet toe te schrijven. Hoewel gebruikers tot nu toe overwegend tevreden over de vorig jaar geïntroduceerde tool waren, was het precieze effect ervan tot nog toe niet eerder vastgesteld.

7 organisaties en 2.516 vacatures

Softwareleverancier OTYS, die de technologie aanbiedt in haar recruitmentsysteem, deed daarom eerder dit jaar een oproep. Intelligence Group startte vervolgens een onderzoek. Daaraan deden 7 organisaties mee. Zij stelden hun wervingsdata en liefst 2.516 vacatures beschikbaar om de mogelijke correlaties te onderzoeken.

Significante verbanden gevonden

Op basis van dit onderzoek zijn er significante verbanden gevonden tussen de score op de VacatureVerbeteraar enerzijds en het aantal views, het aantal sollicitaties en het aantal vervulde vacatures anderzijds. Als een tekst in de VacatureVerbeteraar 20 punten hoger scoorde, leidde dit gemiddeld al tot 13,3 procent meer sollicitanten. Een 35 punten verbeterde score leverde gemiddeld zelfs bijna 25 procent meer sollicitanten op.

vacatureverbeteraar resultaten onderzoek

Gemiddelde score is slechts 22 punten

De gemiddelde vacature in Nederland scoort 22 punten in de VacatureVerbeteraar. Pas bij een score van 60 of hoger is er echter sprake van een doelgroepgerichte vacaturetekst, aldus Intelligence Group-ceo Geert-Jan Waasdorp. ‘En met een score van 60 of hoger behoort de vacaturetekst tot de top-1% van de markt en onderscheidt de tekst zich dus van zijn concurrenten.’

Sterke tekst is essentieel

De resultaten van het onderzoek ‘overtroffen alle verwachtingen’, aldus Waasdorp. Volgens hem is een sterk onderscheidende vacaturetekst tegenwoordig ‘essentieel’ om de beste kandidaten te werven. ‘Zeker in een hevig competitieve arbeidsmarkt, waarin er per beschikbare kandidaat soms 10 vacatures zijn. Als een vacaturetekst dan aantrekkelijke aspecten bevat voor de kandidaat, zal dit resulteren in betere wervingsresultaten.’

‘Een sterk onderscheidende vacaturetekst is nu essentieel om de beste kandidaten te werven’

Onder de 60 punten? No way!

De VacatureVerbeteraar is niet alleen in OTYS’ recruitmentsoftware beschikbaar, maar inmiddels ook bij bijvoorbeeld Carerix, Hireseve en in Ingoedebanen.nl. In de komende maanden gaan een aantal intermediairs in hun proces inbouwen dat vacatures met een score op de VacatureVerbeteraar van onder de 60 niet automatisch meer geplaatst mogen worden op jobboards, aldus Intelligence Group.

Lees meer over de VacatureVerbeteraar

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners