Van virus naar video: zorgt corona voor doorbraak videosollicitatie?

Ook op recruiters heeft het coronavirus veel effect. Kunnen sollicitatiegesprekken bijvoorbeeld nog wel, vraagt Saskia van Dam zich af. Of maken we van de nood een deugd en betekent dit virus de definitieve doorbraak van videosolliciteren?

Saskia van der Aa Op 13 maart 2020
Gem. leestijd 2 min 1750x gelezen
Deel dit artikel:
Van virus naar video: zorgt corona voor doorbraak videosollicitatie?

Het coronavirus houdt Nederland – en eigenlijk de hele wereld – in zijn greep. De meeste bedrijven nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Treinen zijn inmiddels bijna leeg, kantoorpanden stil en verlaten. En dus wordt het ook als recruiter steeds moeilijker om intake- en sollicitatiegesprekken in te plannen. Tenzij je gebruikmaakt van video.

Nu veel mensen vanuit huis werken is het erg lastig om gesprekken in te plannen.

In hoeverre is video voor recruitment inmiddels geaccepteerd? En maak jij op dit moment gebruik van videosollicitatie? Uit rondvraag onder diverse organisaties blijkt dat een groot deel nog nooit eerder met videosollicitaties gewerkt heeft en momenteel gedwongen wordt een keuze hierin te maken. Nu veel mensen vanuit huis werken wordt het buitengewoon lastig om gesprekken in te plannen en komen sollicitatierondes zelfs volledig stil te liggen. Tenzij je dus gebruikmaakt van videosollicitatie.

Vul het onderzoek in

Zorgt dit virus dan misschien voor het moment waarop videosollicitatie officieel grootschalig zijn intrede doet in de recruitmentwereld? We zijn benieuwd naar jouw mening en horen graag hoe jij momenteel met sollicitatiegesprekken omgaat. Gebruik je momenteel video in plaats van een face-to-face gesprek? Of stel je momenteel al je gesprekken uit? Of heb je een andere goede oplossing gevonden? Deel je tips met andere recruiters!

Vul ons onderzoek in en laat weten hoe jij in deze situatie je werk als recruiter voortzet.

Vul ons onderzoek in en laat weten hoe jij in deze situatie je werk als recruiter voortzet terwijl het virus rondwaart. De beste tips en resultaten zullen we in een volgende blog met je delen. Alvast dank voor je medewerking.

Over de auteur

saskia van damSaskia van Dam is Contentspecialist Arbeidsmarktcommunicatie bij Strictly People. Ze blogt regelmatig op Werf&, onder meer over evenementen die ze bezoekt.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Saskia van der Aa

Contentspecialistbij Strictly People
Saskia van der Aa is Contentspecialist Arbeidsmarktcommunicatie bij Strictly People. Ze blogt regelmatig op Werf& over evenementen die ze bezoekt.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners