Vijf hires in anderhalve maand dankzij eerlijke vacatures (inzending Spielwork)

Redactie Op 14 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 783x gelezen
Deel dit artikel:
Vijf hires in anderhalve maand dankzij eerlijke vacatures (inzending Spielwork)

De realistische vacatures en online marketing van Spielwork hebben gezorgd voor kwalitatieve hires op elke baan en een efficiënter recruitment proces. Lees de hele case van Spielwork die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2019.

Case Spielwork

Omschrijving van de case

Spielwork helpt bedrijven bij het aantrekken en behouden van talent door middel van Realistic Job Previews, oftewel: vacatures die laten zien wat een baan écht inhoudt. Zo komen nieuwe werknemers niet voor verrassingen te staan omdat ze op basis van verkeerde verwachtingen aan een baan zijn begonnen.

Een van de organisaties die de hulp van Spielwork heeft ingeschakeld is Sunshower. Het zoeken naar kandidaten ging bij Sunshower (voordat zij met Spielwork gingen samenwerken) op traditionele wijze – het gebruik van eigen netwerk, uitzendbureaus en vacaturesites – en leverde weinig tot niets op. Het bedrijf vond naar eigen zeggen steeds niet de juiste match en de reacties die binnenkwamen waren ongeschikt.

Door in gesprek te gaan met werknemers in de functie en het maken van visuele content – zoals foto’s, video’s en agenda-features – creëert Spielwork een zo realistisch mogelijk beeld van de baan.
In de vacature worden arbeidsvoorwaarden overzichtelijk weergegeven, brengen realistische bedrijfsfilms en foto’s de sfeer binnen het bedrijf in kaart en maakt een weekagenda de dagelijkse werkzaamheden inzichtelijk; met daarin de leukste én de minst leuke dag. Door deze inhoudelijke en visuele features krijgen sollicitanten een concreet en eerlijk beeld van de functie waarop zij solliciteren.

Spielwork heeft Sunshower geholpen bij het maken van vijf vacatures. Daarnaast heeft Spielwork de online marketing voor die vacatures gedaan. Zo werden gericht passieve kandidaten bereikt door middel van Google Adwords, Display, Facebook en Instagram Advertenties.

Wat was de impact van de case?

Voor Sunshower was het resultaat dat ze vijf mensen hebben aangenomen (op elke vacature iemand) die goed passen bij de baan en bedrijfscultuur. Daarnaast hielp Spielwork om de visuele content goed te gebruiken op eigen website en social media. En werd het recruitment proces efficiënter en leuker. CEO van Sunshower: “Door Spielwork krijg je kandidaten die voorbereid op gesprek komen. Daardoor zijn de gesprekken beter, omdat kandidaten al veel weten over de inhoud van de baan. Bovendien is de kwaliteit van kandidaten hoog; iedereen die op gesprek kwam had aangenomen kunnen worden. We hebben op elke baan iemand aangenomen die heel goed past bij de functie en cultuur van het bedrijf.”

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Deze case van Spielwork moet winnen omdat Spielwork-vacatures de kans op een kostbare mismatch verkleinen omdat verwachtingen van kandidaten gemanaged worden. De content en online marketing van Spielwork draagt bij aan de employer brand, referral rate, quality of hire en onboarding. Daarnaast zorgt dit voor tijdsbesparing omdat Spielwork het werk uit handen neemt. Deze case en Spielwork-vacatures in het algemeen hebben niet alleen een positieve impact op het recruitment proces maar ook op de arbeidsmarkt door de inhoud van banen op een realistische wijze weer te geven. Zo komt niemand voor verassingen te staan; zowel de werkgever als de werknemer niet.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Manus Aa (oprichter Spielwork),
  • Britt van Everdingen (accountmanager Spielwork),
  • Jorine Nelissen (Accountmanager Sunshower)

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 9 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners