‘Voortbestaan UWV is uiterst onzeker’

Martijn Hemminga Op 06 december 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1854x gelezen
Deel dit artikel:

'Voortbestaan van UWV is uiterst onzeker'De bezuinigingen bij uitkeringsinstantie UWV zijn zo fors, dat het een groot aantal taken zal moeten afstoten om te kunnen voortbestaan. Dat zeggen direct betrokken afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad. Het UWV moet van het nieuwe kabinet €1 mrd bezuinigen en taken afstoten.

Een Kamermeerderheid is al voorstander van een beperking van de taken van het UWV, zo moet de arbeidsbemiddeling bij de gemeenten komen te liggen.

In opdracht van de vorige minister van Sociale Zaken, Donner, heeft een commissie het UWV doorgelicht vanwege forse budgetoverschrijdingen. In het nog ongepubliceerde rapport zou staan dat er te weinig sturing is geweest bij het reïntegratiebeleid, waardoor er te weinig controle was op ambtenaren die werklozen aan werk moesten helpen.

Ook is er sprake van slechte communicatie tussen het UWV en het ministerie van Sociale Zaken. Dat wordt in het rapport ook het ministerie verweten. Daarnaast wordt de vraag gesteld of het UWV wel over voldoende vaardigheden beschikt om haar taken goed uit te voeren.
Bron: NRC Handelsblad

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners