Vraag naar uitzendkrachten met 23% gedaald in 2009

Martijn Hemminga Op 26 januari 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1662x gelezen
Deel dit artikel:

Vraag naar uitzendkrachten 23% minder in 2009Uitzendkrachten hebben vorig jaar in Nederland 23% minder uren gewerkt dan een jaar eerder. De omzet daalde op jaarbasis met 21%. Vooral in de sectoren techniek en industrie liep de werkgelegenheid voor uitzendkrachten hard achteruit.  Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie van uitzendbureaus ABU.

Voor technici was 31 procent minder uitzendwerk, in de industrie daalde het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren met 26 procent. De daling was relatief minder sterk in de medische sector en de administratie. In beide sectoren was bijna een vijfde minder werkgelegenheid voor uitzendkrachten dan in 2008.

Nog geen herstel in zicht
De meest recente cijfers van ABU wijzen nog niet op herstel. Het totaal aantal uren voor uitzendwerkers lag in de laatste vier weken van 2009 nog altijd 23 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De daling was in de laatste weken van het jaar het sterkst in de techniek (min 32 procent) en de administratie (min 25 procent). In de industrie werkten uitzendkrachten 20 procent minder uren dan in de laatste weken van 2008.
Bron: ABU

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners