Wallstreet is weer volop aan het werven

Martijn Hemminga Op 25 juli 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1245x gelezen
Deel dit artikel:

De wervingsmachine van Wall Street komt weer op toeren. Duizenden nieuwe medewerkers zijn al weer geworven vooruitlopend op het economisch herstel is te lezen in het Financieele Dagblad. Voor sommige functies is zelfs sprake van ‘biedoorlogen’ waarbij salarispakketten de hoogte ingaan.

Mensen met juiste vaardigheden gewild
Mensen met de juiste financiële ervaring merken het sinds enkele maanden: de headhunters zijn opnieuw op jacht voor Wall Street. Voor sommige functies is zelfs sprake van biedoorlogen waarbij salarispakketten de hoogte ingaan. De headhunters zijn weer net zo agressief en gretig als voor de crisis, met een verkooppraatje en een aanbod dat heel concreet is, aldus financiële specialisten in New York.

Personeelswerving in de lift
De verrassend snelle terugkeer van stevige bankenwinsten tijdens de afgelopen kwartalen heeft Wall Street aangezet om opnieuw volop medewerkers te rekruteren. Tijdens de drie maanden van februari tot mei 2010 steeg het aantal financiële banen in New York met 6800, de grootste stijging in bijna twee jaar. Daarmee staat de teller op 429.000 financiële banen, zo leren cijfers van het New York State Department of Labor. Dat is nog even verwijderd van de piek van 474.000 in de zomer van 2007.

De belangrijke oorzaak voor de aanzwellende wervingsgolf isde nieuwe regelgeving die op de sector afkomt. Banken hebben mensen nodig om de naleving van al die regelgeving op te volgen en het risicobeheer te versterken.
Bron: FD

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners