Webinar als vacaturetekst 2.0 (inzending Brand New Sales)

Brand New Sales en E-WISE lancerende een baanbrekende recruitmentmethode voor het werven van accountmanagers. Lees de hele case van Brand New Sales die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2020.

Redactie Op 01 april 2020
Gem. leestijd 3 min 877x gelezen
Deel dit artikel:
Webinar als vacaturetekst 2.0 (inzending Brand New Sales)

Omschrijving van de case

Webinar als vacaturetekst 2.0

De arbeidsmarkt is krap en dat geldt in het bijzonder voor getalenteerde salesmensen. Traditionele methodes om nieuwe medewerkers aan te trekken zijn steeds minder effectief. Toch zijn er veel mensen die open staan voor een andere baan. De grote vraag is hoe werkgevers deze doelgroep kunnen bereiken én overtuigen tot een overstap.

De grote vraag is hoe werkgevers salesmensen kunnen bereiken én overtuigen tot een overstap.

Voor opdrachtgever E-WISE ging salesrecruitmentbureau Brand New Sales op zoek naar nieuwe medewerkers voor de verkoop van online nascholingspakketten voor leraren. E-WISE zocht 5 ambitieuze Accountmanagers met kennis en ervaring van het onderwijs, wat een weinig voorkomende combinatie is. Brand New Sales bedacht een online campagne, waarin voor het eerst in Nederland gebruik werd gemaakt van een webinar als wervingsinstrument.

Meer en betere kandidaten

Tijdens de live online uitzending van 30 oktober 2019 interviewde Arthur Balabrega (oprichter van Brand New Sales) sleutelpersonen van E-WISE. Alle relevante onderwerpen kwamen aan bod. Oorsprong bedrijf, de missie, visie, (commerciële) strategie, marktpropositie, verkoopproces, cultuur, taken en verantwoordelijkheden, ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In 51 minuten kregen de deelnemers een authentiek en realistisch beeld van E-WISE en hoe het is om daar te werken.

In 51 minuten kregen de deelnemers een authentiek en realistisch beeld van E-WISE en hoe het is om daar te werken.

De deelnemers werden bovendien actief betrokken bij de uitzending en konden vragen stellen aan de sprekers of hun mening geven via de chatfunctie en polls.
Zo werd het met deze nieuwe recruitmentmethode voor E-WISE veel eenvoudiger om snel meer en beter geschikte mensen aan te nemen. Kandidaten kregen hierdoor in korte tijd meer en beter inzicht in hun mogelijke nieuwe werkgever. Met concrete informatie en een helder beeld van wat de vacature in de dagelijkse praktijk inhoudt, werd het bewustzijn van de deelnemers gestimuleerd. Dat triggerde juist die deelnemers die zich vereenzelvigen met het verhaal en leverde zodoende 22 sollicitaties op.

Wat was de impact van de case?

Resultaten online campagne Facebook/Instagram

  • Advertentiebereik totaal: 32.768
  • Advertentieweergaven: 82.487
  • Advertentie clicktrough: 2.117
  • Registraties webinar: 169

Resultaten webinar

  • Duur online uitzending: 51 minuten
  • Deelnemers live uitzending: 54
  • Deelnemers on-demand video: 82
  • Sollicitaties: 22
  • Vacature vervuld: 5

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

De inzet van een webinar biedt veel voordelen voor bedrijven en werkzoekenden. Op deze manier krijgen werkgevers meer en beter geschikte kandidaten. Met minder tijdrovende interviews worden de wervingsprocessen bovendien korter en stijgt hun fulfillment ratio. Het is de ultieme manier om potentieel werkzoekenden te bereiken, want een uurtje deelnemen aan een webinar is een heel laagdrempelige, vrijblijvende manier om een nieuwe werkgever te verkennen. En juist onder de potentieel werkzoekenden zitten vaak de beste kandidaten.

Kandidaten leren in drie kwartier alles wat zij willen weten over een werkgever.

Ook kandidaten profiteren van de webinars. Veel vacatureteksten blijven op de vlakte en werkenbij-video’s zijn meestal puur promotie. Maar in een webinar hebben ze online direct contact met leidinggevenden en accountmanagers, wat hun inzicht in het bedrijf aanzienlijk verbetert. Kandidaten leren daardoor in drie kwartier alles wat zij willen weten over een werkgever, wat op de traditionele manier zomaar drie uur kost.

webinar als vacaturetekst e-wise

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Brand New Sales
– Arthur Balabrega
– Michiel de Visser
– Maarten Borgmeijer

E-Wise:
– Ellen Smit
– Nulifer Akpinar
– Luuk van den Hoogen
– Lindy Cosemulder

Like No Other:
– Frank Felix

PR Social:
– Peter van Remmen:

Bakery Media
– Bram van Kattenbroek

webinar als vacaturetekst brand new sales

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners