Werken bij Indivirtual: een hele verbetering

Bas van de Haterd Op 13 augustus 2014
Gem. leestijd 3 min 120x gelezen
Deel dit artikel:

Twee weken geleden schreef ik een review over werkenbijindivirtual, een Amsterdams webbureau. Tot mijn verbazing hadden ze zelf geen eigen site, als bureau, maar hadden ze Wovox geïntegreerd. Nog voor de blog live was (ik had vooruit geblogd) had met een nieuwe site. Eens kijken of het een verbetering is. De site is in ieder geval uniek en dat is een hele vooruitgang. Een bureau moet toch laten zien wat het kan met hun eigen sites, niet? Schermafbeelding 2014-08-09 om 18.26.28

Een grote site

De site heeft een grote scroll down. Het is één grote site zeg maar. Dat is modern, dat is hip. Ben er zelf niet zo’n fan van, maar ik weet dat het veel gebruikt wordt, dus laten we er maar van uit gaan dat het werkt. Zeker als je hippe developers aan wil trekken. Na een grote hopster met de bril ‘how indivirtual are you?’ komt een vacature. Die van een Medior .Net developer. Opvallend, ik had iets van een test verwacht. Onder de vacature staat ‘bekijk deze vacature’ of ‘bekijk alle vacatures’. Er staat wat informatie over de functie bij, wat goed is. Het is dus ook duidelijk wat ze primair zoeken. Eens kijken wat voor vacatures er nog meer zijn.

Vacatures

Het lijkt erop dat men standaard 4 vacatures zoekt, senior Java en .net developers en medior java en .net developers. Interessant dat men dan de medior .net centraal zet. Wat ik weet van Javanen knappen die onwijs af op .Net. In andere woorden: ze zoeken mensen en jagen ze op de eerste pagina meteen weg. Ik betwijfel dus hoe slim dit is. Verder is er ook bij de vacatures nog een apart kopje ‘stages en traineeships’. Dat verder op de hele site niet te vinden is. Daar staan ook 3 standaard stages die men open heeft staan. Maar zoals gezegd, je moet dus via de vacatures er komen. De vacatures zelf zijn dan weer heel goed opgebouwd. Helder qua opzet, mooi opgemaakt, meteen eronder een dodelijk eenvoudig reactieformulier. En een link naar de arbeidsvoorwaarden die er verder ook heel goed uit zien (daarover zo meteen meer).

Informatie

Schermafbeelding 2014-08-09 om 18.34.48De informatievoorziening is gewoon top. Ik kan niet anders zeggen. Mooi visueel weergegeven waar mogelijk. Niet overcommuniceren, maar ook geen vaagtaal. Zie bijvoorbeeld de visuele weergave hier rechts van een mogelijk pad. Mooi toch. Gewoon helder. Developers en consultants naast elkaar. Dat spreekt mij, en veel developers, aan. In de arbeidsvoorwaarden geven ze aan hoeveel vakantiedagen je bijvoorbeeld hebt. Dat je zelf mag kiezen of je een Apple of een Dell wilt. Dat ze starten tussen 7:30 en 10:00 uur. Ook het sollicitatieproces is keurig ongeschreven, gewoon hoe snel je een reactie mag verwacht en met wie je gesprekken krijgt. Keurig. Niets op aan te merken.

Conclusie

Een hele verbetering. Ik kan niet anders zeggen. Bepaalde dingen zou ik graag vaker willen zien bij andere sites. De visuele weergave van carrièrepaden bijvoorbeeld. De eenvoudige manier van helder arbeidsvoorwaarden communiceren.

Waar er duidelijk nog verbetering mogelijk is, is de usability. Het feit dat de stages en traineeships op de centrale pagina nergens echt duidelijk staan vind ik jammer. Het feit dat men heel erg de nadruk legt op de .Net vacature, maar de rest een beetje erbij laat hangen kost ze denk ik veel Javanen. Ook heb ik nergens echt antwoord op de vraag: how Indivirtual ben ik nu… ik heb geen idee of ik bij het bedrijf pas, want over de sfeer en cultuur is dan weer heel weinig bekend.

Hij is dus nog te fine-tunen, maar in de basis is dit een hele eenvoudige, doch goede website voor een bureau.

+++ Eenvoud
+++ Visuele weergave van bv carrièrepad
+++ Hele goede sollicitatie-interface

– – – Sommige pagina’s moeilijk vindbaar
– – – Heel basic, geen leuke extra’s
– – – Nadruk op één vacature, waardoor de rest ondersneeuwt.

Wil je weten hoe een goede sollicitatie-ervaring eruit ziet? Hoe dit kan bijdragen bij het verwerken van heel veel sollicitanten (zoals de 220.000 die A.S. Watson (Kruidvat) onder ander heeft of juist het vinden van die ene techneut die iedereen zoekt (zoals Enexis)? Of hoe je met goede online technologie tonnen kan besparen via nieuwe vormen van assesments zoals Arvato? Kom dan 7 oktober naar Digitaal-Werven

Je kan natuurlijk ook een van de rapporten of white papers van Digitaal-Werven gratis downloaden

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners