Werkende vrouwen dupe van bezuinigingen

Martijn Hemminga Op 22 september 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1618x gelezen
Deel dit artikel:

Werkende vrouwen dupe van bezuinigingenHet demissionaire kabinet werpt met zijn aangekondigde bezuinigingen barricades op voor ouders die willen werken. Met name vrouwen zullen hier de dupe van worden door het bezuinigen op de kinderopvang. Dit terwijl Nederland snel vergrijst en eigenlijk iedereen kan gebruiken op de arbeidsmarkt.

Werkende vrouwen
Door de bestaande rolverdeling is de kans groot dat vooral werkende vrouwen hun werk opzeggen, als kinderopvang te duur wordt. “Het is een bekend gegeven dat de kosten van de kinderopvang nog vaak worden afgezet tegen het salaris van de moeder. Als de vrouw niet werkt, zou de kinderopvang ook geen uitgavenpost zijn, is de gedachte daarachter”, aldus E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit.

Vergrijzing
Volgens E-Quality zijn de bezuinigingen op de kinderopvang ook niet te rijmen met een dalend arbeidsaanbod als gevolg van de vergrijzing, een probleem dat koningin Beatrix dinsdag in de troonrede aanstipte. De arbeidsmarkt wordt op termijn vanwege de vergrijzing gekenmerkt door een dalend arbeidsaanbod. Daarom blijft het nodig om maatregelen te treffen die de arbeidsparticipatie vergroten, de inzetbaarheid van werknemers verbeteren en de arbeidsmobiliteit bevorderen.

Pensioenleeftijd
Het Nederlandse pensioenstelsel is `robuust` in vergelijking met andere landen. Maar als de AOW en de pensioenen betaalbaar moeten blijven, dan zal de pensioenleeftijd omhoog moeten. Het demissionaire kabinet liet de Koningin niet uitspreken naar welke leeftijd, maar verwees wel naar het akkoord van werkgevers en werknemers. Daarin is afgesproken om de pensioenleeftijd in stappen te verhogen naar 66 jaar.
Bronnen: E-Quality | Personeelsnet

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners