Werkgevers positiever over arbeidsmarkt

Martijn Hemminga Op 08 juni 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1540x gelezen
Deel dit artikel:

Voor het eerst in een jaar tijd zijn er meer Nederlandse werkgevers die verwachten op korte termijn meer personeel nodig te hebben, dan werkgevers die denken mensen te moeten ontslaan. Dat concludeerde uitzendorganisatie Manpower dinsdag op basis van haar internationale arbeidsmarktbarometer.

10% verwacht te moeten werven
Ruim 80 procent van de ondervraagde werkgevers verwacht in het derde kwartaal van dit jaar evenveel werknemers in dienst te hebben als nu. Bijna 10 procent denkt echter al in de komende maanden nieuwe krachten aan te moeten nemen.

Slechts 5 procent verwacht mensen te moeten ontslaan. Daarmee overtreffen de optimisten onder de werkgevers voor het eerst sinds het tweede kwartaal van vorig jaar de pessimisten.

Omslagpunt
Vooral in de transport- en de industriesector groeide het aantal werkgevers dat denkt in de komende maanden meer werknemers aan te moeten trekken.

Maar ook in de zakelijke dienstverlening, een sector die langer nodig heeft om te herstelllen van een economische inzinking, neemt het optimisme langzamerhand toe. In de bouw kwam afgelopen kwartaal een einde aan de maandenlange stijging van het pessimisme van werkgevers.

Internationaal optimisme
In 31 van de 36 landen waar Manpower de stemming peilt, zijn meer werkgevers optimistisch dan pessimistisch. Een jaar geleden was de stemming nog in 13 Europese landen overwegend somber. Inmiddels hebben de pessimistische werkgevers alleen in Italië, Ierland, Spanje en Griekenland nog de overhand.
Bron: Manpower

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners