Werkloosheid loopt verder op tot 7,2 procent

Martijn Hemminga Op 17 januari 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1587x gelezen
Deel dit artikel:
Werkloosheid loopt verder op tot 7,2 procent

Werkloosheid loopt verder op tot 7,2 procentIn december zat 7,2 procent van de beroepsbevolking thuis zonder werk. Een maand eerder was het werkloosheidspercentage nog 7 procent blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De werkloosheid is sinds juni 2011 (5%) voortdurend gestegen. Inclusief interactieve kaart met werkloosheidscijfers.

70.000 meer uitkeringen

Vorig jaar kwamen er per maand gemiddeld 10.000 werklozen per maand bij. Iets meer mannen dan vrouwen verloren vorig jaar hun baan. Per maand verloren ongeveer 4.000 45-plussers hun baan blijkt uit cijfers van het CBS. In december is het aantal lopende werkloosheidsuitkeringen opgelopen tot 340.000, 70.000 meer dan een jaar eerder. Vooral de bouwsector had het zwaar. Het aantal WW-uitkeringen steeg in de bouwnijverheid in een jaar tijd met meer dan 70 procent. Ook onder jongeren tot 25 jaar en in de provincies Overijssel en Gelderland nam het aantal uitkeringen vorig jaar relatief sterk toe.

Werkzoekenden per gemeente

Op onderstaande interactieve kaart is het percentage werkzoekenden per gemeente te zien. Klik op een gemeente om te bekijken hoe dit cijfer zich heeft ontwikkeld tussen december 2008 en 2012. De gegevens zijn verstrekt door het UWV.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners