Werkloosheid neemt voor het eerst weer af

Martijn Hemminga Op 21 mei 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1812x gelezen
Deel dit artikel:

De werkloosheid is voor het eerst sinds de zomer van 2008, toen de financiële crisis uitbrak, afgenomen. De voor het seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april uit op 437.000 personen, negenduizend minder dan in de vorige driemaandsperiode meldt het CBS.

Te vroeg om te juichen
Het CBS voegt eraan toe dat het ”nog te vroeg is om te spreken van een omslag in de ontwikkeling”. Uit recent beschikbaar gekomen gegevens blijkt dat de situatie op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2010 nog niet is verbeterd. Zo was er ook een verdere daling van het aantal openstaande vacatures en kromp het aantal banen fors.

Uitkering
Het aantal mensen met een WW-uitkering daalde in april met negenduizend tot 309.000, meldde woensdag UWV WERKbedrijf. Er werden 42.000 WW-uitkeringen beëindigd, waarvan de helft omdat mensen weer aan de slag gingen. De cijfers van het UWV verschillen van die van het CBS, doordat mensen die een WW- of bijstandsuitkering ontvangen verplicht zijn zich daar in te schrijven. Het CBS rekent tot werklozen de mensen die minder dan twaalf uur per week werken, maar die wel meer zouden willen werken. Daar zijn ook mensen bij die geen uitkering ontvangen.
Bron: CBS

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners