Werklozen moeten uitzendbaan accepteren

Martijn Hemminga Op 05 augustus 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1003x gelezen
Deel dit artikel:

Werklozen die een uitkering aanvragen, moeten binnenkort ook uitzendbaantjes accepteren. Wie een passende uitzendbaan weigert, kan zijn uitkering verliezen. Dat hebben het UWV Werkbedrijf en de vereniging van uitzendbureaus ABU afgesproken, schrijft De Telegraaf donderdag.

Medewerkers van uitzendbureaus krijgen volgens de krant een vaste plek op de werkpleinen van het UWV. Daar gaan werklozen heen om een uitkering aan te vragen of werk te zoeken. Wie zich voor een uitkering meldt, krijgt gelijk een uitnodiging voor een rondje ‘speeddaten’ met de uitzendbureaus.

Succesvolle proef in Den Bosch
Bij een proef met dit systeem in Den Bosch zijn volgenshet UWV Werkbedrijf veel positieve reacties binnengekomen. Uitzendbureaus, verenigd in de ABU, en het UWV werken al langer samen. Zo hebben uitzendbureaus balies bij de helft van de werkpleinen van het UWV. Ook zijn cv’s van bij het UWV ingeschreven werkzoekenden voor uitzendbureaus in te zien. Die samenwerking verplichtte werkzoekenden echter niet een uitzendbaan te accepteren.

Timmermans benadrukt in de krant dat niet iedereen meteen aan de slag moet. Iemand met een hoge opleiding en jarenlange werkervaring krijgt een jaar om een baan op zijn niveau te zoeken. In juli maakte het UWV al bekend dat het langdurig werklozen gaat dwingen actief te solliciteren op een baan onder hun niveau. Sinds 1 juli vorig jaar bestaat die mogelijkheid al, maar vanwege de crisis werd daar nog geen gebruik van gemaakt.
Bron: Telegraaf

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners